Ελλάδα

Πολιτική

Κόσμος

Στις 15:00 το τετ α τετ Τσίπρα - Γιούνκερ

τσίπρας γιούνκερ

«Η αγελάδα πρέπει να φύγει από τον πάγο, αλλά συνεχίζει να γλιστράει. Θα προσπαθήσουμε να την σπρώξουμε και πάλι σήμερα», δηλώνει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών συνεχίζονται, προκειμένου να μπορέσουν να δοθούν τα υπόλοιπα 7,2 δισ. ευρώ του προγράμματος διάσωσης ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία στις 30 Ιουνίου. 

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ειδικών από τις δύο πλευρές τώρα αναμένεται να συνεχίσουν, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο dpa. Ο Α. Τσίπρας πρόκειται να συναντήσει τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ, πρόεδρο της Κομισιόν, σήμερα. 

Οι άνθρωποι γίνονται σιγά σιγά ανυπόμονοι είπε ο Γιούνκερ προτού αρχίσει η συνάντηση με τον Τσίπρα και χρησιμοποίησε μια μεταφορά από την... αγροτική ζωή: "Η αγελάδα πρέπει να φύγει από τον πάγο, αλλά συνεχίζει ναγλιστράει. Θα προσπαθήσουμε να την σπρώξουμε και πάλι σήμερα".

Η συνάντηση Τσίπρα Γιούνκερ έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 στις Βρυξέλλες.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision