Ελλάδα

Παραπολιτικά

Μεϊμαράκης: Περιμένω νέες προτάσεις από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Μειμαράκης

Παρών στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιείται στην Λάρισα, ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ΝΔ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, όπως διευκρίνισε παρέστη με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της Βουλής. 

Σε παρέμβασή σχετικά με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, σχολίασε ότι αυτό που περιμένει από τη σημερινή συνάντηση είναι οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουν φορείς και κόμματα προκειμένου να καταλήξουν στο «πως» θα προχωρήσει η χώρα. 

Αυτή είναι η ώρα που θα πρέπει να προσδιοριστούν «πολιτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο οι όμορες χώρες να έχουν φορολογικούς συντελεστές 12% και 15% και στη χώρα μας «να μας επιβάλλουν φορολογικούς συντελεστές υψηλότατους. Και γι’ αυτό πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα του σε όμορες χώρες» είπε. Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι: «φορολογική αύξηση συντελεστών η νέους φόρους δεν μπορώ να και δεν πρόκειται ποτέ μου να ψηφίσω διότι στην παρούσα φάση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση και σε μεγαλύτερα ελλείμματα».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νομού παρατηρώντας ότι η συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα μπορεί να κατατείνει «στην πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων και αυτό θα σημάνει ακόμη δυσκολότερη συνεννόηση».

«Στην παρούσα φάση απαιτείται να βρούμε ένα κοινό σημείο συνεννόησης. Και προσέξτε, διότι πολλοί αυτό το παραφράζουν και εννοούν την «συνεννόηση» ως «συνεργασία» η ως «πρόσωπα». Και λένε πολλοί «να φύγει ο Τσίπρας». Το πρόσωπο είναι το πρόβλημα ή η πολιτική που ακολουθούμε; Εάν συμφωνήσουμε στις πολιτικές εγώ είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν μεταρρυθμιστικές αλλαγές που πιστεύω».

Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να προσφέρουν με τις προτάσεις τους ώστε η χώρα να βρει τον βηματισμό της. Και γι’ αυτό ακριβώς, συμπλήρωσε, διεκδικώ η ΝΔ να είναι ενωμένη, δυνατή και να μπορεί να δώσει τις πρέπουσες προτάσεις και λύσεις.

 

Ελλάδα

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών

Βαλυράκης

Η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη περιπλέκεται και αναμένεται να περάσει στο τμήμα ανθρωποκτονιών.

Απαραίτητη κρίνεται η συνδρομή του τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, μετά την μαρτυρία, σε τηλεοπτική εκπομπή, ενός άνδρα που ουσιαστικά είπε ότι ο θάνατος του ήταν δολοφονία θα υπάρξει συνεργασία με το λιμενικό προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση των νέων δεδομένων που ίσως προκύψουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αυτόπτης μάρτυρας κλήθηκε από το λιμενικό για να καταθέσει αλλά αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το συμβάν.

Ωστόσο η έρευνα από το Ανθρωποκτονιών είναι στοχευμένη, δεν περνάει δηλαδή στα χέρια της αστυνομίας όλος ο φάκελος της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και ο ισχυρισμός της οικογένειας Βαλυράκη, για «τοπική ομερτά», κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει σταθερή συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού και του Ανθρωποκτονιών, σε υποθέσεις που κρίνεται αναγκαίο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Υπόθεση Βαλυράκη: "Τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος" λέει ο δικηγόρος της οικογένειας