Ελλάδα

Οικονομία

S&P: Η μη καταβολή πληρωμής προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών

arheio_lipsis.jpg

Η μη καταβολή μιας πληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ή άλλο επίσημο πιστωτή από την πλευρά της Ελλάδας δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών για την Standard & Poor's, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Μόριτς Κρέμερ, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του διεθνούς οίκου.

Ο Κρέμερ πρόσθεσε πως, καθώς η ταμειακή κατάσταση της Ελλάδας να επιδεινώνεται, ίσως είναι θέμα χρόνου η χώρα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τους ομολογιούχους ή τις τράπεζες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η «πραγματική προθεσμία» θα είναι τον Ιούλιο, όταν η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). «Εάν χάσουν αυτή την πληρωμή, εκτιμώ πως θα ήταν αδύνατο για την ΕΚΤ να συνεχίσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα» είπε.

Χθες, η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας μετά την μη καταβολή της πληρωμής προς το ΔΝΤ, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης δείχνει πως η τελευταία θέτει ως προτεραιότητα τις συντάξεις και άλλες εσωτερικές οικονομικές ανάγκες έναντι των προγραμματισμένων υποχρεώσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Ο Κρέμερ είπε ότι το δανειακό βάρος μπορεί να είναι υπέρογκο για την χώρα χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε μία ημέρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός Εντατική ΜΕΘ

Αποκαρδιωτικές είναι οι προβλέψεις ειδικών, για 570 διασωληνωμένους την επόμενη εβδομάδα! Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία δεν πέφτει «καρφίτσα» και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όριά τους.

Οι αριθμοί δείχνουν τη θλιβερή αλήθεια:

Στις 5 Μαρτίου οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 138 ενώ μόλις μία ημέρα μετά, στις 6 Μαρτίου δηλαδή, οι εισαγωγές ήταν 276! Με απλά λόγια, οι εισαγωγές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο.“Ασφυξία” παρατηρείται πλέον και στις απλές κλίνες των νοσοκομείων ενώ στοιχεία δείχνουν, ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται έκρηξη και των διασωληνωμένων που αναμένεται να φτάσουν τους 570! 

“Με αυτό το ρυθμό θα έχουμε προβλήματα στα νοσοκομεία” είπε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια πνευμονολογικής του Σωτηρία.

Όσο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα περισσότερα νοσοκομεία είναι στο “κόκκινο”.

Δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” ενώ το ίδιο ισχύει και για “Σισμανόγλειο” και Ασκληπιείο. Με μηδενική κλίνη στη ΜΕΘ είναι επίσης το “Αγία Όλγα” και το “Ελπίς”. Το νοσοκομείο “Σωτηρία” ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με 4 κενά κρεβάτια.

Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας δε λέει να πέσει κάτω από το 4, που για τους επιστήμονες είναι το όριο συναγερμού.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή, με 24.498 τεστ που έγιναν, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,66.

Θυμίζουμε ότι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, είναι 1.142 εκ των οποίων τα 569 είναι στην Αττική. Ο αριθμός των νεκρών είναι 53 ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 466.

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή

Κρήτη - Kορωνοϊός: 50 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Ανησυχούν για τα κρούσματα κορωνοϊού στα χωριά