Ελλάδα

Οικονομία

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά προαναγγέλει ο Τρ. Αλεξιάδης

agora.jpg

Την άμεση ενεργοποίηση όλου του ελεγκτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου που συντελείτε στην αγορά και τη διακίνηση, προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Από την πλευρά της, η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη συνεργασία τους και επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αφήσει την κοινοβουλευτική της έδρα, έκανε απολογισμό του έργου της: "Ονειρευτήκαμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα", δήλωσε η απερχόμενη υπουργός και πρόσθεσε ότι: "τώρα στο νέο τοπίο που δημιουργούν τα νέα φορολογικά βάρη η πραγματοποίησή του γίνεται πιο δύσκολη".

Μίλησε μάλιστα για κανιβαλισμό σε βάρος της με αφορμή τα δημοσιεύματα για το πρόσωπό της, ενώ επιφυλάχτηκε να κινηθεί νομικά. Η Νάντια Βαλαβάνη είπε, αναφερόμενη σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στο δημόσιο, ότι: "υπάρχουν πολλοί σκελετοί στα ντουλάπια της ΕΤΑΔ για τον εισαγγελέα". Για τη φοροδιαφυγή είπε ότι όταν ανέλαβε, "υπήρχε ένα σύστημα που βραχυκύκλωνε όταν πήγαινε να αγγίξει τους από πάνω".

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι: "η φοροδιαφυγή είναι από τα κρίσιμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση" και συμπλήρωσε ότι, "ο Τρύφων Αλεξιάδης, είμαι σίγουρος ότι έχει και τις ιδέες και τη βούληση και τον ενθουσιασμό να προχωρήσει το έργο αυτό".

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι θα συγκρουσθεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά, στις τουριστικές περιοχές, στους φύλακες λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής στη διακίνηση κτλ. Θα ενεργοποιηθεί όχι μόνο το ΣΔΟΕ ,αλλά όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός. Επίσης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.

 

Ελλάδα

Βασίλης Λεβέντης: Διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό

Λεβέντης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα νοσηλεύεται ο Βασίλης Λεβέντης, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεροποιηθεί. Το επόμενο 48ωρο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι κρίσιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη, ενώ ασχολήθηκε με την πολιτική από το 1984 . Εκλέχτηκε βουλευτής τον Σεπτέμβρη του 2015, ενώ στις τελευταίες εκλογές η Ένωση Κεντρώων δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.853 κρούσματα - 16 θάνατοι - 333 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Πώς θα χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα

ESPA BANNER