Ελλάδα

Οικονομία

Ζητά πίσω 40 εκατ. ευρώ από την εκκαθάριση της Αγροτικής ο Στρατούλης

στρατουλης

Να καταβληθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης 40 εκατ. ευρώ που οφείλονται από την Αγροτική, ζητά με επιστολή του από τον ειδικό εκκαθαριστή της τράπεζας ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης

Ο κ.Στρατούλης ανακοίνωσε σήμερα την απόσυρση του άρθρου 27 του σχεδίου νόμου «για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.)» το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού με τους προέδρους, του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής-Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ), Στέλιο Μπενετάτο και του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), Γιώργο Βίκα.

Το άρθρο προέβλεπε την περιέλευση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Μελών Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΕΛΕΜ) και του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ) στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Ο κ. Στρατούλης, ζητά με επιστολή του από τον ειδικό εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, να καταβάλλει στο ΕΤΕΑ τα 40.000.000 ευρώ που αυτή του οφείλει ως υπόλοιπο, του ποσού των 380 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε με βάση προβλεπόμενη εκ του νόμου ειδική οικονομική μελέτη.
Το προσωπικό της Αγροτικής Τράπεζας, υπαγόταν για κύρια σύνταξη στο Ταμείο Συντάξεως προσωπικού ΑΤΕ (ΤΣΠ-ΑΤΕ) και για επικουρική στον «Ειδικό Λογαριασμό Επικούρησης Μελών Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας» (ΕΛΕΜ).

Το ΕΛΕΜ, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ σκοπός του Ειδικού Λογαριασμού ήταν η παροχή μηνιαίας επικούρησης και άλλων βοηθημάτων, στα μέλη του που συνταξιοδοτούνταν από το Ταμείο Συντάξεως της Αγροτικής Τράπεζας και στη συνέχεια από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Παρά την ένταξη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του ΕΛΕΜ στο ΕΤΑΤ, ο Λογαριασμός δεν διαλύθηκε, αλλά διατήρησε την περιουσιακή του αυτοτέλεια.
Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα

Αποζημιώσεις ύψους 14,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

ελγα

Αύριο, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 14.798.619,26 ευρώ στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Οργανισμός με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια,  σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό πατήστε  εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομακτική διασπορά κορωνοϊού στο Ηράκλειο - Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση με 86 κρούσματα σε 24 ώρες

Ηράκλειο - Rapid test: Οι έλεγχοι στην πόλη απέδειξαν το λάθος με το lockdown