Ελλάδα

Οικονομία

Κόσμος

Περιμένουμε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, λέει το Βερολίνο

diapragmateuseis.jpg

Την επιτάχυνση των συνομιλιών της Αθήνας με τους εταίρους της αναμένει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να αναδιοργανώσει την διαπραγματευτική ομάδα.

«Έχουμε νέες δομές για τη δουλειά με την Αθήνα. Αναμένουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια επιτάχυνση των συνομιλιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Γέγκερ πρόσθεσε εξάλλου ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πότε αναμένεται μια συμφωνία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα και οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος χαρακτήρισε «καλό σημάδι» την αναδιοργάνωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι BFMTV ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της για την επίτευξη συμφωνίας τελούν "υπό καλύτερες προϋποθέσεις" έπειτα από τη συγκρότηση νέας διαπραγματευτικής ομάδας από την Αθήνα.
«Έχουμε μια ομάδα που μου φαίνεται περισσότερο συνεκτική, που μου φαίνεται περισσότερο έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις... Παράλληλα όμως θέλω αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αυτή η διαπραγμάτευση, που τώρα μορφοποιείται κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί», ανέφερε, τονίζοντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη».

Είπε ακόμη ότι «είναι σημαντικό ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει και πάλι ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και στέλνει στις Βρυξέλλες τους δικούς του ανθρώπους, ανθρώπους με τους οποίους μπορούσε να μιλήσουμε» εκτιμώντας ότι «από αυτή την άποψη, είναι ένα καλό σημάδι»
Έθνος

Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται προληπτικά η Μαριτσά - Μάχη με τις αναζοπυρώσεις

φωτιά ρόδος

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν πριν από λίγο οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου. Η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν, εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί της Ρόδου.

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

Όλη τη διάρκεια της ημέρας για την αντιμετώπιση της υπήρχαν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας. Οι ρίψεις νερού αυτή την ώρα έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Αχαΐα: Πάνω από 3.000 στρέμματα έγιναν στάχτη (βίντεο)

Λασίθι: Πρόλαβαν την πυρκαγιά στην Ανατολή Ιεράπετρας