Ελλάδα

Οικονομία

Κόσμος

Ζ. Γκάμπριελ: Δεν θα αρνηθούμε βοήθεια στους Έλληνες

 Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.jpg

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ανάγκη από βοήθεια και δεν θα τους την αρνηθούμε, μόνο και μόνο επειδή δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο ότι επίκειται οριστική αδυναμία πληρωμών της χώρας. Ωστόσο, τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά η κατάσταση των ανθρώπων στην Ελλάδα τον θλίβει.

«Για τον ελληνικό λαό η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Η οριστική αδυναμία πληρωμών της χώρας πλησιάζει και η οικονομική ζωή θα έλθει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη πιο πολύ σε στασιμότητα», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η νίκη της κυβέρνησης να εξελιχθεί σε ήττα» για τους ανθρώπους. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον ελληνικό λαό (...) Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι έτοιμες να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί πολύ γρήγορα, καθώς, πιθανότατα θα ασχοληθεί με το θέμα, αύριο, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επανάληψη της προσπάθειας για συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Γκάμπριελ ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, αν θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, «να καταθέσει γρήγορα μια σημαντική προφορά, η οποία θα υπερβαίνει την μέχρι τώρα διάθεση» και υπενθύμισε ότι η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από τις 18 χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες «και αυτές είναι Δημοκρατίες». Επισήμανε δε ότι αν απαιτούσε κάθε χώρα ειδικούς όρους, όπως η Ελλάδα, τότε θα διαλυόταν η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κόσμος

Κορωνοϊός – Αφρικανική μετάλλαξη: Σε 100 μέρες νέο εμβόλιο αν χρειαστεί, λέει η Pfizer

pfizer εμβόλιο

Οι Pfizer/BioNTech μελετούν τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, την αφρικανική μετάλλαξη, όπως αποκαλείται και τα αποτελέσματα αναμένονται «το αργότερο σε δύο εβδομάδες».

Ειδικότερα, το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

«Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529» που «διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα», χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.

«Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες», αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική.

ειδησεις σημερα

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Η Ε.Ε. σταματά τις αεροπορικές αφίξεις από τη νότια Αφρική

Ζωνιανά: Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χωριό

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στις ΜΕΘ

ESPA BANNER