Ελλάδα

Οικονομία

Κόσμος

ΕΕ:Η συμφωνία θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία

2de31baf8ffa12bd0ab51d73e40c4614_l.jpg

Σε σημερινή δήλωση για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθυμίζει ότι στις 11 Αυγούστου επετεύχθη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει το τριετές δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), σημειώνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία αυτή πρέπει να λάβει πολιτική έγκριση και να επικυρωθεί από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, καθώς επίσης και να υιοθετηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΜΣ.

Στη δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα είχαν στόχο την επίτευξη συμφωνίας ενός «αξιόπιστου και συνολικού πακέτου μεταρρυθμίσεων», σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ συμμετείχε στην τεχνική ανάλυση και στο σχεδιασμό των προϋποθέσεων που θα συνοδεύουν το νέο ελληνικό πρόγραμμα από τον ΕΜΣ. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν το πρόγραμμα, θα επικαιροποιούνται σε τριμηνιαία βάση, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο που θα συντελείται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Στη δήλωσή της η Επιτροπή τονίζει ακόμα ότι η τεχνική συμφωνία που επετεύχθη στις 11 Αυγούστου συνάδει με τη δήλωση της Ευρωσυνόδου της 13ης Ιουλίου. Αναφέρεται ότι «η Επιτροπή, η ΕΚΤ, ο ΕΜΣ και το ΔΝΤ αναγνωρίζουν την πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών κατά τη διάρκεια της αποστολής αξιολόγησης, καθιστώντας δυνατή τη συμφωνία μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων».

Εξάλλου, η Επιτροπή τονίζει ότι το πακέτο των μεταρρυθμίσεων το οποίο συμφωνήθηκε, θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να αντιμετωπίσει τις ανισορροπίες της, ούτως ώστε να την επανέλθει σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων που πλήττουν την ελληνική κοινωνία. «Η αξιοπιστία της συμφωνίας ενισχύεται με ένα σημαντικό αριθμό εμπροσθοβαρών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση διαρθρωτικών προκλήσεων, όπως η συλλογή των εσόδων, το συνταξιοδοτικό και το σύστημα υγείας, ο ανταγωνισμός στην αγορά προϊόντων, επαγγελμάτων και στην αγορά ενέργειας, κάτι το οποίο δείχνει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ομαλοποιήσει άμεσα την κατάσταση της οικονομίας» αναφέρει η δήλωση.

Ελλάδα

Συμπλοκή στο Πέραμα: Νέα στοιχεία στο φως - "Σε νόμιμη άμυνα οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ"

πέραμα

Την ώρα που οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του 16χρονου Ρομά - ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί - βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρχονται νεά στοιχεία στο φως γύρω από την αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα στους νεαρούς Ρομά και τους αστυνομικούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα. 

O 20χρονος Ρομά, οδηγός του κλεμένου οχήματος,  που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ήταν σεσημασμένος για κλοπες ενώ έχει δεχθεί περισσότερες από μία σφαίρες στο σώμα του. Στο μεταξύ οι επτά αστυνομικοί (έξι αστυφύλακες και ένας υπαστυνόμος) που εμπλέκονται στην υπόθεση συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου με την κατηγορία που τους βαραίνει να είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Οι αστυνομικοί υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Υπενυθμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ένας 16χρονος στην κοιλιά ο οποίος αναμένεται να περάσει το κατώφλι του χειρουργείου. 

Κρικέτος: Σε νόμιμη άμυνα οι αστυνομικοί - Το όχημα επιχείρησε να περάσει από πάνω τους

Ο γενικός γραμματέας αστυνομικών Δυτικής Σπύρος Κρικέτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha τόνισε πως οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα ενώ το κλεμένο όχημα επιχείρησε να περάσει από πάνω τους. Όπως επισημαίνει ο κ. Κρικέτος το πρωτόκολλο αναφέρει «να γλυτώσουμε τη ζωή μας και να μην έχουμε θύματα». Ακόμη πρόσθεσε πως η ζωή των αστυνομικών τέθηκε σε κίνδυνο ενώ κινδύνευσαν και πολίτες. «Όταν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μου ή ζωή ενός συμπολίτη μου, θα την προστατεύσω», υποστήριξε ακόμη.

Ένταση στον Ασπρόπυργο

Ένταση στην περιφερειακή οδό του Αιγάλεω στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ομάδα Ρομά αρχικά επιχείρησε να βάλει φωτιά σε κάδους και να κλείσει τον δρόμο, ωστόσο η παρέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση και τους απώθησαν.

Ακόμα δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι η ένταση δημιουργήθηκε εξαιτίας των γεγονότων στο Πέραμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο μεταβαίνει και ο «Αίαντας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέραμα: Καταδίωξη με έναν νεκρό και επτά τραυματίες (βίντεο - φωτο)

Πέραμα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την αιματηρή συμπλοκή

Πέραμα: Οι σφαίρες πέφτουν βροχή - Συγκλονιστικό βίντεο

ESPA BANNER