Ελλάδα

Κρήτη

Πανελλαδικές: Μία αντιγραφή κι επτά ... λιποθυμίες στο Ηράκλειο

paneladikes.jpg

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κύλησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Γιώργο Μανουσάκη, καθώς η αυλαία έπεσε σήμερα για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών  Γενικών Λυκείων αλλά και των ΕΠΑΛ.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, δεν παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες, ενώ καταγράφηκε μία αντιγραφή. Παράλληλα, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσεκτική χρήση των κινητών τηλεφώνων και δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα με μηδενισμό γραπτών.
 
Ωστόσο, με εξαίρεση τη σημερινή ημέρα, είχαμε συνολικά επτά διακοπές των εξετάσεων, λόγω περιστατικών λιποθυμίας και υπερβολικού άγχους, κυρίως από νεαρές μαθήτριες.
 
Σε ό, τι αφορά στη σημερινή ημέρα των εξετάσεων, τα θέματα στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές.
 
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
 
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου, ενώ η εξέταση και η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξαχθεί από τις 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και, στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. 
 
Από τις 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται από τα Λύκεια για τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
 
Οι βάσεις για τις σχολές αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο: Ο Ζαχαρίας αποχαιρετά την ΕΛ.ΑΣ μετά από 35 χρόνια

συνταξη χαραλαμπακη

Μετά από 35 χρόνια στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και έχοντας περάσει από διάφορα πόστα και υπηρεσίες, ήρθε η ώρα να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του. 

Ο Ζαχαρίας Χαραλαμπάκης, ένας αξιαγάπητος αστυνομικός, συνταξιοδοτείται μετά από 35 χρόνια και οι συνάδελφοι του στο γραφείο διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου (ήταν η ψυχή του τα τελευταία χρόνια) αλλά και από άλλες υπηρεσίες, δεν θα μπορούσαν να μην τον αποχαιρετήσουν.

Δείτε την ανάρτηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Γιώργου Πικράκη:

 

Διαβάστε επίσης:

Κρητικός δικάζεται για ομαδικό βιασμό

Κρήτη: "Έσπασε" την καραντίνα και θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: "Έφυγαν" από τη ζωή με διαφορά μισής ώρας...

ESPA BANNER