Ελλάδα

Κοινωνία

Φρικτό έγκλημα στην Κορινθία με θύμα ρακοσυλλέκτη!

Εγκλημα

Τραγικές ήταν οι τελευταίες ώρες που πέρασε ένας 81χρονος ρακοσυλλέκτης στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Δύο άνδρες τον απήγαγαν και τον βασάνισαν προκαλώντας στο τέλος το θάνατό του, στην προσπάθειά τους να τον κάνουν να τους αποκαλύψει πού κρύβει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που πίστευαν ότι το θύμα είχε στο σπίτι του.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι δύο δράστες, 46 και 50 ετών, εμφανίστηκαν στο σπίτι του θύματος στα Σπάτα. Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τον έπεισαν να τους ακολουθήσει με το πρόσχημα της εξέτασής του για τροχαίο ατύχημα. Από εκεί, τον μετέφεραν στο εξοχικό του 46χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Οι δράστες έδεσαν τον άτυχο 81χρονο και τον χτύπησαν προσπαθώντας να του αποσπάσουν τις πληροφορίες που ήθελαν. Οταν ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του, τον εγκατέλειψαν εκεί και επέστρεψαν στο σπίτι του θύματος για να ψάξουν το ποσό που πίστευαν ότι είχε εκεί κρυμμένο ο ρακοσυλλέκτης.

Ομως, ενώ έκαναν έρευνα, έφτασαν στο σπίτι αστυνομικοί, μετά από καταγγελία για εξαφάνιση του θύματος και συνέλαβαν τους δύο άνδρες, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους. Από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 46χρονου δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και πλήθος φυσιγγίων.
iefimerida.gr

 

Ελλάδα

Χάρης Θεοχάρης: Θεοχάρης: Τα στοιχεία δικαιώνουν το άνοιγμα του τουρισμού

Χάρης Θεοχάρης

Την ικανοποίησή του για την υποχώρηση των δεικτών της πανδημίας που δικαιώνει την απόφαση του ανοίγματος της χώρας στους τουρίστες εξέφρασε από την Σάνη Χαλκιδικής ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση του μεγάλου τελικού του Sup Free Hackathon που διοργάνωσαν η Lidl Ηellas σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη και το Sani Resort -υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας-, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε «χαρούμενος που καταφέρνουμε σιγά-σιγά η επιδημία να υποχωρεί στη χώρα μας ενώ εμείς έχουμε καταφέρει κι έχουμε ανοίξει, γιατί κατηγορήθηκε η χώρα μας ότι ίσως βιάστηκε κι ότι ίσως να έκανε κινήσεις όχι καλά σχεδιασμένες. Όμως από την στιγμή που ανοίξαμε επιταχύνθηκε η πτώση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Αυτό είναι και η απόδειξη στην πράξη ότι και σχεδιάσαμε σωστά και υλοποιήσαμε ακόμη καλύτερα απ' ό,τι σχεδιάσαμε».

Ο πολύ χαμηλός δείκτης θετικότητας στον εισερχόμενο τουρισμό και «τα στοιχεία που συλλέγουμε από τους ελέγχους ειδικά στα χερσαία σύνορα δικαιώνουν την απόφασή μας να ανοίξουμε πρώτοι απ' όλους στην Ν. Ευρώπη τις πύλες κι όσο προχωράει , με υψηλό ρυθμό, ο εμβολιασμός τόσο θα βελτιώνεται η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», είπε ο υπουργός.

«Είμαστε στην αρχή μιας ανάκαμψης σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, το 2021... Όμως είμαστε ισχυροί και στο σωστό δρόμο διότι το brand της χώρας μας είναι πιο ισχυρό από ποτέ καθώς έχει ταυτιστεί με τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια που απαιτεί ο τουρισμός», επέμεινε ο υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενος στην προστασία των υγροτόπων της Σάνης που συμπεριλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura και στην επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη-τουριστική αξιοποίησή τους, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε την προστατευόμενη περιοχή «πόλο ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού».

«Η συνεργασία του συγκροτήματος Sani με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η συνεχής φροντίδα για την προστασία της βιοποικιλότητας και την περιβαλλοντική εκπαίδευση δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το υπουργείο δίνει την μέγιστη δυνατή βαρύτητα στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Θεωρούμε -τόνισε – ότι η ανάδειξη της συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς της πατρίδας μας αλλά και το κάλεσμα στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν την απευθείας αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον συνθέτουν την σύγχρονη αντίληψη για τον τουρισμό, γιατί ο τουρισμός στην σύγχρονή του μορφή είναι εμπειρία ενώ υπογράμμισε ότι «260 εκατ. ευρώ απ τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, θα ενισχύσουν τον ορεινό τουρισμό, τον αγροτουρισμό και την λεγόμενη γαλάζια ανάπτυξη, μέσω της αναβάθμισης του δικτύου τουριστικών λιμένων, του καταδυτικού τουρισμού κι άλλων δράσεων».

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου

Δευτέρα απόγευμα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ταγίπ Ερντογάν