Ελλάδα

Κοινωνία

Το Υπ.Δικαιοσύνης καλεί τους απεργούς πείνας να τη διακόψουν

images-128.jpg

Να διακόψουν την απεργία πείνας καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης τους απεργούς πείνας που είναι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Υπογραμμίζει ότι ναι μεν θεράποντες γιατροί πρέπει να προσαρμοστούν στην απόφαση των απεργών (μη παροχή τροφής, κ.λπ.), αλλά τονίζει ότι πρέπει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.
Ειδικότερα, σχετικά με την ανακοίνωση προσωπικών γιατρών των κρατουμένων απεργών πείνας, το υπουργείο σημειώνει ότι «οι γιατροί των σωφρονιστικών καταστημάτων, ή αν χρειαστεί των νοσοκομείων, οφείλουν να παρέχουν θεραπευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην απόφαση των κρατουμένων, με συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα επέμβασης σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης». Ακόμη, προσθέτει η ανακοίνωση, ότι «σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων».
Παράλληλα αναφέρει ότι «οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν».
«Κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των κρατουμένων απεργών πείνας, καλούν τους αρμοδίους και τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Μεταξύ των απεργών πείνας είναι οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Νίκος Μαζιώτης, τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κ.λπ., ενώ από τα βασικά αιτήματα των απεργών πείνας είναι η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας' και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελλάδα

Δημητριάδος: "Η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα"

Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Την άποψη ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως σε νωρίτερη ώρα, θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, εξέφρασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σχετικά με την λειτουργία των Ναών την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 "Από τις 6", ο κ. Ιγνάτιος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Φοβούμαι ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Επειδή έχουμε την εμπειρία των τελευταίων ημερών, με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες, φοβούμαι ότι, εάν φέρουμε νωρίτερα την τελετή της Ανάστασης θα προκληθεί μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων στις πλατείες μετά το πέρας της τελετής. Νομίζω ότι, εάν κρατήσουμε την παράδοση, η έξοδος των ανθρώπων θα είναι πολύ περιορισμένη χρονικά".

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στο σοβαρό διάλογο που διεξάγεται αυτή την στιγμή, «που φανερώνει το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία ώστε, χωρίς να παραβιαστεί η προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να ζήσει ο λαός μας την ευλογία και την χάρη των ιερών Ακολουθιών κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως φαίνεται, θα δοθεί η ευκαιρία, συντεταγμένα, στους ανθρώπους να συμμετάσχουν, θα τελέσουμε πολλαπλές Ακολουθίες, θα αξιοποιήσουμε τους αίθριους χώρους και θα κάνουμε μια λιτή περιφορά του Επιταφίου πέριξ των Ναών.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της αύξησης του αριθμού των πιστών κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, επισημαίνοντας ότι «στους μεγάλους Ναούς υπάρχει μεγάλη άνεση. Μη ξεχνούμε, επίσης, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εκκλησιαζομένων έχει εμβολιαστεί, γι’ αυτό οι όποιοι κίνδυνοι είναι κατά πολύ περιορισμένοι. Πρέπει να δώσουμε διέξοδο στις ψυχές των ανθρώπων. Όλοι το έχουμε ανάγκη, καθώς ασφυκτιούμε και χρειαζόμαστε την ψυχική ηρεμία και την γαλήνη, που προσφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός - λύματα: Μεγάλη αύξηση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο

Κατατίθεται η τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια