Ελλάδα

Κοινωνία

Την Κυριακή θυμούνται τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων

θυματα τροχαιων δυστυχηματων

Θυμήσου…ΟΧΙ άλλα Τροχαία Θύματα. «Είναι ώρα να θυμηθούμε και να πούμε ΟΧΙ στο έγκλημα του δρόμου/ στο έγκλημα των δρόμων-Ώρα για αποτελέσματα». 

Αυτό είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης 2015 για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων και στις πέντε ηπείρους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR) και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
 
Δώδεκα χρόνια αργότερα έλαβε παγκόσμιο χαρακτήρα, όταν υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (ψήφισμα 60/5 της 26ης Οκτωβρίου 2005).

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια αφότου ο ΟΗΕ αναγνώρισε επίσημα αυτή την ημέρα. Δέκα χρόνια oλέθρου με πάνω από 12 εκατομμύρια νεκρούς και πάνω απο 12 εκατομμύρια ανάπηρους από τις τροχαίες συγκρούσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα εκατομμύρια νεκρών και τραυματιών από τις οδικές συγκρούσεις.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί όλες τις κινήσεις των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, πεζούς, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές, όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ασφαλή μετακίνηση, για μια ζωή χωρίς φόβο, μια πόλη και ένα κυκλοφοριακό δίκτυο που δεν θα παράγει τον θάνατο και την αναπηρία και πρώτα απ" όλα τις οικογένειες των θυμάτων και τα ίδια τα θύματα των αναρίθμητων τροχαίων εγκλημάτων να συντονίσουν τις δράσεις τους με εκδηλώσεις σε όσες περισσότερες πόλεις την ημέρα αυτή.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση μνήμης στις 13.00 στην Πλατεία Συντάγματος και την ίδια ώρα διοργανώνεται ποδηλατοπορεία Μνήμης, προσυγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς την πλατεία ΣυντάγματοςΣτην Θεσσαλονίκη εκδήλωση θα γίνει στις 12.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους & Μητροπόλεως.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κρήτη, Κατερίνη, Καλαμάτα κλπ. ενώ δράσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιούνται σε σχολεία.
 

Ελλάδα

Καστελόριζο: Tο υποβρύχιο "Παπανικολής" αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης

Υποβρύχιο Παπανικολής

Στον απόηχο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας και των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με μια ανάρτησή του στο facebook, αναφέρθηκε στο υποβρύχιο «Παπανικολής» το οποίο έκανε την «εμφάνιση» του σήμερα στο Καστελόριζο, προκαλώντας την έκπληξη όχι μόνο των κατοίκων του νησιού, αλλά και των Τούρκων γειτόνων μας, θέλοντας να στείλει έτσι το μήνυμα ότι πιάστηκαν στον ύπνο.

Αναδύθηκε επιβλητικά

«Το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο, δημιουργώντας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας, «διευκολύνοντας» έστω και έτσι την αγωνιώδη προσπάθεια εκείνων που επιχειρούν να το εντοπίσουν» έγραψε ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες.

«Τα Υποβρύχιά μας παραμένουν οι «Αθέατοι» Άοκνοι φρουροί του Αιγαίου, με τα περισκόπιά τους να παρακολουθούν τα πάντα!!!» πρόσθεσε ο κ. Φλώρος με νόημα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - Σεισμός: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων δήλωσε ο Πρωθυπουργός - Τα μέτρα (Βίντεο)

Ηράκλειο - σεισμός: Κάτοικοι σε απόγνωση μίλησαν στην κάμερα του ekriti

 

ESPA BANNER