Ελλάδα

Κοινωνία

Στο νοσοκομείο οι απεργοί πείνας των "Πυρήνων της Φωτιάς"

prines.jpg

Σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής μεταφέρθηκαν σήμερα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εννέα από τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωση πραγματοποιούν απεργία πείνας μέχρι θανάτου ζητώντας την απελευθέρωση της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου και της συμβίας τους ενός από τα αδέρφια, τα οποία φέρονται, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ως τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, το Σωτηρία, το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και το Γενικό Κρατικό Αθηνών οι: Ολγα Οικονομίδου, ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Γεράσιμος Τσάκαλος, ο Φοίβος Χαρίσης, ο Χάρης Χατζημιχελάκης, ο  Θεόφιλος Μαυρόπουλος, ο Δαμιανός Μπολάνο, ο Γιώργος Πολυδώρου και ο Παναγιώτης Αργυρού.

Ο Χάρης Χατζημιχελάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Γιώργος Πολύδωρος στο Τζάνειο και η Όλγα Οικονομίδου στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Οι απεργοί διανύουν σήμερα την 26 ημέρα αποχής και έχουν απολέσει το 16% του αρχικού βάρους τους, κάτι που συνιστά άμεση κίνδυνο ζωής, ενώ οι όποιες αντιδράσεις τους αποτελούν απόρροια των οργανικών αποθεμάτων, αναφέρει το iefimerida. 

Σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης τονίζει ότι η κατάσταση τους αρχίζει να γίνεται μη ανατάξιμη και δηλώνει με απόγνωση ότι αισθάνεται ανήμπορος να υπερασπιστεί το δικαίωμα στον άνθρωπο και στην ζωή.

 

Ελλάδα

Ζώα συντροφιάς: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το νέο πλαίσιο προστασίας τους

Φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους εγκαταλείπουν ζώα στους δρόμους του Ηρακλείου

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το νέο πλαίσιο σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Σημειώνεται πως παρότι το σχέδιο νόμου, όταν εισήχθη στη Βουλή, δεν περιείχε πρόβλεψη για την παράσταση των φιλοζωικών σωματείων προς υποστήριξη της κατηγορίας (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα δυνάμει του άρθρου 20 ν. 4039/2012), μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συμπεριέλαβε διάταξη κατά την οποία στις δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας (άρθρο 34 παρ. 7 ν. 4830/2021).

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι τόσο διότι διασώζεται δικηγορική ύλη, όσο κυρίως γιατί η (δια συνηγόρου) παράσταση των φιλοζωικών σωματείων στις δίκες κακοποίησης ζώων συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των ζώων, ιδίως όταν παρουσιάζονται φαινόμενα κακοποίησης εναντίον τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΔΕ προς Τσιάρα: Παρατηρήσεις στο ν/σχ για την ανασυγκρότηση της ΕΣΔΙ

Τρίκαλα: 67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος από τον γιο του

Κορωνοϊός - Δίπλωμα οδήγησης: Ακριβότερο 150 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

ESPA BANNER