Ελλάδα

Κοινωνία

Που ψάχνουν πρώτα δουλειά οι νέοι στην Ελλάδα;

douleianeoi.jpg

Μαγνήτης για τους νέους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα είναι οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Τους δύο κλάδους, μαζί με τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, της ενέργειας και των μεταφορών, αναδεικνύουν ως τους πλέον περιζήτητους εργοδότες.
 
Ως προς το εργασιακό πρότυπο, που ιδανικά έχει η πλειοψηφία των νέων της γενιάς Υ στην Ελλάδα (γεννημένοι από το 1980 - 2000), αυτό αφορά την απασχόληση σε μεγάλου μεγέθους εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, ελληνικές και ξένες, με τους παραπάνω κλάδους να συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις. Αντίθετα, ο αγροτικός τομέας, οι κατασκευές και η βαριά Βιομηχανία συγκεντρώνουν σε πολύ μικρότερο βαθμό τις προτιμήσεις των νέων. 

Στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των εργοδοτών της ελληνικής Γενιάς Υ βρίσκεται η Google, ακολουθούμενη, από την Coca Cola, την Procter and Gamble, τη Microsoft, τις Cosmote - OTE, την Unilever, την Mondelez, την PriceWaterhouseCoopers, τη Nestle και την Εθνική Τράπεζα. Στις κορυφαίες προτιμήσεις των νέων στην Ελλάδα - από τους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών – βρίσκονται, επίσης, οι εταιρείες Intracom, Apple, ΙΒΜ, Vodafone, Πλαίσιο, Samsung και Facebook.

Την παραπάνω εικόνα για τα εργασιακά πρότυπα των νέων, στην Ελλάδα, αποτύπωσε έρευνα του kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία διενεργείται για δεύτερη χρονιά και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 νέοι απόφοιτοι σχολών της γενιάς Υ.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι στην Ελλάδα φαίνεται να είναι μοιρασμένοι, αφού το 50% θέλει να εργασθεί σε ελληνική εταιρεία και το 50% σε ξένο όμιλο. Οι φοιτητές των Θεωρητικών και Θετικών Επιστημών επιθυμούν να εργασθούν σε ελληνικές εταιρείες σε ποσοστά 70% και 68%, αντίστοιχα, ενώ η πλειοψηφία των φοιτητών/αποφοίτων Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων (58%), Οικονομικών Σχολών (55%) και Πολυτεχνικών Σχολών (53%) επιθυμούν να εργασθούν σε ξένη επιχείρηση, αναφέρει το Πρώτο Θέμα. 

Τα αποτελέσματα σχετικά με την πρόθεση των νέων να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δείχνουν ένα μέτριο προσανατολισμό, ο οποίος είναι οριακά υψηλότερος για τους σπουδαστές  πολυτεχνικών, οικονομικών και θετικών επιστημών σχολών. Γενικά, παρότι οι νέοι έχουν θετική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα, μόλις το 10% έχει κάνει έστω και αρχικές κινήσεις διερεύνησης (αναζήτηση χρηματοδότησης ή υποστήριξης) για το ξεκίνημα μια νέας επιχείρησης. 

Ελλάδα

Πέθανε βρέφος επτά ημερών...

μωρό βρέφος νεογέννητο

Βρέφος μόλις επτά ημερών ξεψύχησε στο Γενικό Νοσοκομείο στη Λάρισα. Ήδη δόθηκε εντολή για να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση για τα τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του νεογνού.

Το άτυχο βρέφος γεννήθηκε μόλις πριν μία εβδομάδα στη Λάρισα, στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onlarissa.gr, ο 33χρονος πατέρας του μωρού, υπήκοος Αλβανίας, περιέγραψε στους αστυνομικούς του ΑΤ Λάρισας ότι η 27χρονη σύζυγός του, αργά το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρί­ου, εισήχθη στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να γεννήσει. Όντως, μετά από λίγη ώρα ήρθε στον κόσμο ένα αγοράκι.

Η 27χρονη μητέρα παρέμεινε στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου μαζί με το βρέφος, το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – πέθανε επτά ημέρες αργότερα, δηλαδή το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ενημερώθηκε από τη Μαιευτι­κή Κλινική το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 του μηνός, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια θανάτου του νεογέννητου αγοριού.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Γύρισε στο δωμάτιο και άρχισε να χτυπά τη σύντροφό του

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Σε σοκ το παιδί που ξέχασαν στο σχολικό

ESPA BANNER