Ελλάδα

Κοινωνία

Λεφτά στην Ελλάδα μετά τις μεταρρυθμίσεις θέλει ο Ντε Γκίντος

guindos1-thumb-large.jpg

Στη γραμμή Μέρκελ κινείται ο Ισπανός υπουργός Λουίς Ντε Γκίντος, ο οποίος μιλώντας στους Financial Times αναφέρει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει κάποια έκτακτη οικονομική βοήθεια από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ εάν πρώτα δεν ψηφίσει και δεν άρχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται.
"Θα εξετάσουμε εάν και κατά πόσο η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά ολοκληρωμένη ή όχι. Δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση προτού υπάρξει ένας πραγματικός έλεγχος ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και προωθούνται", είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει χαθεί χρόνος, ενώ στρέφει τα πυρά του κατά της Ελλάδας λέγοντας πως οι επαφές "δεν ήταν εξαιρετικές" και η ελληνική κυβέρνηση "δεν έχει κάνει πολλούς φίλους". Ο Ισπανός υπουργός υπογραμμίζει πως οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο της Ελλάδα και προσθέτει:

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις διαφορετικών απόψεων - σε καμία περίπτωση. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν δυνητικές αποκλίσεις, αλλά αυτές οι αποκλίσεις δεν υπάρχουν".

Ο Λουίς ντε Γκίντος υπογραμμίζει πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ένα πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να απομακρυνθεί από "μονομερή μέτρα", όπως ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Ισπανός πολιτικός τονίζει ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι το σενάριο μιας εξόδου από το ευρώ και αναφερόμενος στην αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων αναφέρει:

"Υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές: η πρώτη είναι ότι δεν φεύγει κανείς. Η δεύτερη είναι ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες. Θα είναι αποτυχία για την Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο μέλος να φύγει από το ευρώ. Αλλά θα είναι όμοια η μεγαλύτερη αποτυχία να σπάσουν οι κανόνες μας".

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο από τη διαφυγή των δύο δολοφόνων

Καραϊβαζ δολοφονία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της διαφυγής των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να βρίσκονται πάνω στο σκούτερ και  να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σπιτιού που βρίσκεται στη γειτονιά του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Open TV το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί τρία λεπτά μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ και βρισκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μοναδικό που έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ καθώς μέχρι στιγμής το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να έχει χαρτογραφήσει με ακρίβεια τη διαδρομή διαφυγής των δύο εκτελεστών. 

Εκτός από τα βίντεο οι αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτές. Σύμφωνα με το Open TV έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς από τις επαφές του. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και αμέσως μετά φανεί εάν θα κληθούν και πάλι στη ΓΑΔΑ. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 σκούτερ που τους φάνηκαν ύποπτα χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο των δύο εκτελεστών.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάρθηκε η απόφαση να μπει στη μάχη του εντοπισμού των δύο εκτελεστών ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για το Eye 2. Είναι ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων το οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκληματικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχθηκε ήταν θανατηφόρες (Βίντεο)