Ελλάδα

Κοινωνία

Αυξημένους πόρους για την υγεία των μεταναστών ζητεί ο Π. Κουρουμπλής

υγεια_μεταναστες.jpg

Να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάθεση περισσότερων πόρων στην Υγεία των μεταναστών μέσω των μηχανισμών της Ε.Ε. κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας υπουργός Υγείας στην ομιλία του στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.

«Καλούμε τα άλλα κράτη-μέλη να αναλάβουν ευθύνη για συμμετοχή στην κατανομή του βάρους. Υπο αυτή την έννοια καλώ τους συναδέλφους υπουργούς να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου στο πλαίσιο της πρότασης για τη μετεγκατάσταση να δίνεται προτεραιότητα στις ευαίσθητες ομάδες και στην κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που χρήζουν φροντίδας. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε ως υπουργοί Υγείας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα αποφασίσουν σχετικά, την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διεξήχθη συζήτηση για τη νομοθετική πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Ξεχωριστή θέση στη ατζέντα κατείχε η σπουδαιότητα της διάστασης της Υγείας στο Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο για τη Μετανάστευση, ενώ ακολούθησε ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

 

Ελλάδα

Καιρός: Με βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος

Πολυκοσμία στις παραλίες.

Μικρή άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία σήμερα, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 36,6 βαθμούς Κελσίου στα Τρίκαλα και να ξεπερνά τους 34 βαθμούς σε πολλά μέρη στην υπόλοιπη χώρα (Μακρακώμη Φθιώτιδας και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας από 34,7, Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 34,6, Στυλίδα Φθιώτιδας και Ωλένη Ηλείας από 34,5, Καλαμπάκα και Σπάρτη από 34,4), σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.

Τη Δευτέρα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στα 248 τα νέα κρούσματα - 14 θάνατοι - 296 διασωληνωμένοι

Κρητικός ερευνητής: Οι συνδυασμοί εμβολίων δουλεύουν πολύ καλύτερα