Ελλάδα

Κοινωνία

Πολιτική

Με Παρατηρητήριο για τις επιπτώσεις των μνημονίων, απαντά η Ζ. Κωνσταντοπούλου

15576088.jpg

Την δημιουργία παρατηρητηρίου που θα καταγράφει τις επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων στα ανθρώπινα δικαιώματα προανήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για το Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Γ.Σταυρόπουλο, η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ως «σωστή και σοφή» την πρόταση της Επιτροπής, για την δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης των πολιτικών λιτότητας στα δικαιώματα του ανθρώπου, και δεσμεύτηκε ότι η ίδια θα αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίησή της.

«Δεν μπορεί να αποτιμώνται μόνο οι οικονομικές συνέπειες των πολιτικών, δεν μπορεί να αποτιμώνται σε επίπεδο περιβαλλοντικής νομοθεσίας οι περιβαλλοντικές συνέπειες και να μην αποτιμάται εκείνο που αποτελεί από τα ανεκτίμητα κεκτημένα του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτισμού - η επίπτωση συγκεκριμένων πολιτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής.

Με αφορμή την δημόσια κατάθεση της γνώμης της Επιτροπής (η οποία αποτελεί ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας) για την διαρκή υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα μέτρα λιτότητας «που δρομολογούνται από πολιτικές οικονομικής - υποτίθεται - αντιμετώπισης των ζητημάτων χρέους», η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι η Επιτροπή προέβη σε διεθνή δημοσιοποίηση της γνώμης της, ιδίως προς τους υπευθύνους των «λεγομένων θεσμών»: των Διεθνών Οργανισμών, «που αυτή τη στιγμή προωθούν πολιτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ελλάδα

Τραγωδία στο Λουτράκι: Νεκρός 26χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα

τροχαίο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λουτράκι, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 26χρονου οδηγού.

Σύμφωνα με το korinthostv, δύο ΙΧ αυτοκίνητα είχαν σφοδρή σύγκρουση για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου εγκλωβίστηκε.

Στο σημείο για τον απεγκλωβισμό έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ασθενοφόρα ΕΚΑΒ. Ωστόσο, κατά τον απεγκλωβισμό διαπιστώθηκε πως ο 26χρονος οδηγός είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη: Ανατροπή αυτοκινήτου στον ΒΟΑΚ - Συναγερμός στο ΕΚΑΒ

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου