Ελλάδα

Κοινωνία

Οικονομία

Ψηφίζεται στην Βουλή το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο

voyli.jpg

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο διορθώνονται στρεβλώσεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Σημειώνεται πως νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Βουλή επηρεάζει το τρόπο φορολόγησης των περιστασιακά απασχολούμενων που αποκτούν εισόδημα πάνω από 6.000, καθώς και όσους έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, και έχουν αποκτήσει εισόδημα μετά την διακοπή αυτή.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έλαβε το «πράσινο φως» από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, η οποία έκανε μικρής έκτασης παρατηρήσεις σε διατάξεις που αφορούσαν στο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και στην μη αναδρομικότητα κάποιων ρυθμίσεων.

Με τις αλλαγές που επιφέρει μεταξύ άλλων το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο δεν υπολογίζεται ως τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς συγγενείς.

Πάντως, η διάταξη αυτή μικρή διαφορά θα επιφέρει στους κατ' επάγγελμα αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες που πλέον θεωρούνται επιχειρηματίες και καλούνται να πληρώσουν για το εισόδημα που απέκτησαν το 2014 φόρο 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού εισοδήματος προσαυξημένου κατά 27,5% λόγω προκαταβολής φόρου.

Υπενθυμίζεται πως για το εισόδημα του 2013 οι αγρότες φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών, ήτοι  είχαν αφορολόγητο όριο έως και 9.500 ευρώ.

 Πηγή: in.gr

Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγηση μόνο στους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με τη 2η δόση

θεοδωριδου

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως η σύσταση σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, είναι να γίνεται και η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά τη δεύτερη δόση με AstraZeneca ο κίνδυνος για σοβαρή παρενέργεια είναι εξαιρετικά σπάνιος, καθώς υπάρχουν μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε πως τα άτομα που στην πρώτη δόση παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις, ή έχουν άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα μπορούν να εξαιρεθούν και να κάνουν τη 2η δόση με άλλο σκεύασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Στα 472 τα νέα κρούσματα - 353 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι