Ελλάδα

Κοινωνία

Οικονομία

ΔΕΗ: Καταργείται η έκπτωση στα βιομηχανικά τιμολόγια

ΔΕΗ

Καταργείται η μεσοσταθμική έκπτωση 20% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ  προς τη βιομηχανία (Υψηλή Τάση), η οποία είχε καθιερωθεί από τον Φεβρουάριο του 2014, για την ανακούφιση των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους.

Στις 7 Δεκεμβρίου, συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για να επικυρώσει τη σχετική απόφαση, όπως επιβάλλεται από το τρίτο μνημόνιο, που είναι πλέον νόμος του Κράτους (ν. 4336/2015).

Υπενθυμίζεται ότι, στις 28 Φεβρουαρίου του 2014, η γενική συνέλευση της ΔΕΗ αποφάσισε τις εκπτώσεις στα τιμολόγια της Υψηλής Τάσης και στις 22 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, με νέα απόφαση της γ.σ. της ΔΕΗ, το μέτρο παρατάθηκε για ένα χρόνο.

Οι εκπτώσεις στην τιμολόγηση ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες θεσμοθετήθηκαν για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την εφαρμογή του νέου μοντέλου με τις αλλαγές που προωθούνται στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (πρόσβαση προμηθευτών σε ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή), που, οδηγούν, επί της ουσίας, σε χαμηλότερα τιμολόγια για τη βιομηχανία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ελλάδα

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πληγείσες από το μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των γύρω χωριών θα βρεθεί αύριο (28/9) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Γαλλία και τις ανακοινώσεις για την απόκτηση των υπερσύγχρονων φρεγατών και κορβετών, ο πρωθυπουργός - όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ράδιο Κρήτη - θα βρεθεί στην Κρήτη για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Περιπολίες της αστυνομίας στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Οι οδηγίες του ΟΑΣΠ προς τους κατοίκους

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER