Ελλάδα

Κοινωνία

Κρήτη

Ομαλά η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος - Σίγουροι για την επιλογή τους οι ψηφοφόροι

δημοψήφισμα

Ομαλά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται το δημοψήφισμα στη χώρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η συμμετοχή των ψηφοφόρων αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (είχε κυμανθεί κοντά στο 65%), και πάντως, σίγουρα πάνω από το όριο του 40% που απαιτείται από τον νόμο για να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.

Χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής διαδικασίας είναι ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων εμφανίζονται σίγουροι για την τελική τους απόφαση, είτε την έλαβαν από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, είτε σήμερα το πρωί. Κοινός παρονομαστής, είναι ότι, ασχέτως αποτελέσματος, θα πρέπει την επόμενη ημέρα η κοινωνία να μην είναι διχασμένη. «Από αύριο, όλοι μαζί θα είμαστε και θα υποστούμε όλοι ό,τι έρθει», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ψηφοφόρος. «Ο καθένας έχει τις δικές του προσλαμβάνουσες και με βάση αυτές ψηφίζει», πρόσθεσε μια κυρία. Υπήρχαν, ωστόσο, και πιο απαισιόδοξες «φωνές»: «Δυστυχώς, δεν έχουμε μάθει να κάνουμε διάλογο», είπε μια ψηφοφόρος περιμένοντας να ψηφίσει.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι πολίτες αποφάσισαν να απαντήσουν στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Δεν ήταν λίγοι, ωστόσο, οι ψηφοφόροι που σχολίαζαν ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, ούτως ή άλλως. «Την επόμενη ημέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα περάσουμε δύσκολα». «Διαλέγουμε ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο», ανέφεραν κάποιοι.

Πάντως, οι περισσότεροι πολίτες ανέφεραν ότι προτιμούν το αποτέλεσμα να είναι ξεκάθαρο, είτε αυτό είναι ένα ξεκάθαρο «ΝΑΙ», είτε ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ», καθώς έτσι θα είναι πιο ηχηρό το μήνυμα που θα βγει από τις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα