Ελλάδα

Κοινωνία

Κόσμος

Ντάισελμπλουμ: Εναπόκειται στους Έλληνες το πώς θα ψηφίσουν

dai.jpg

Εναπόκειται στους Έλληνες το πώς θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους που θέτουν οι δανειστές για τη στήριξή της, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες. «Είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά είναι σημαντικό πάνω απ' όλα για τους Έλληνες».

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είχε προειδοποιήσει προηγουμένως πως ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα θέσει την Ελλάδα σ' έναν δρόμο εξόδου από τη νομισματική ένωση.
 

Ελλάδα

Πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο (βίντεο)

ελληνικη σημαια

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, μεγέθους 1.500 τ.μ., υψώθηκε πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, με φόντο τα κεντρικά θεσσαλικά 'Αγραφα.

Η ανύψωση του αερόστατου με τη σημαία πραγματοποιήθηκε στις 7 μ.μ. από το γήπεδο της Πεζούλας με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα και της αγάπης του για την Πατρίδα.

 

Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα 'Αγραφα, στις 10 Μαΐου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή και τελεί υπό την Αιγίδα της «Επιτροπής 2021».

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε την προ-επαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων, το Μικρό Χορμόπουλου, περί τα 1.650 και για τον εντοπισμό της εργάστηκε επίπονα η Επιτροπή Ιστορίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

ειδησεις σημερα 

Νέα Σμύρνη: Δικάζεται σήμερα ο 22χρονος σάτυρος

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς