Ελλάδα

Κόσμος

Τζακ Λιου: Έλληνες πάρτε σκληρές αποφάσεις

τζακ λιου

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, σύμφωνα με το ηχογραφημένο κείμενο μίας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και θα μεταδοθεί αύριο.

"Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το φορτίο πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μία απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό", δήλωσε στην εκπομπή του CNN "Fareed Zakaria GPS" που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή, σύμφωνα με ένα ηχογραφημένο κείμενο.

"Αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις και αυτές να τύχουν επεξεργασίας", είπε.
"Ο κίνδυνος της μετάδοσης προφανώς είναι διαφορετικός απ΄ό,τι ήταν στο παρελθόν γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει πια στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών θεσμών. Ανήκει κυρίως σε κυρίαρχα μέρη", είπε ο Λιου.

Είπε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση των αγορών σε μία στάση πληρωμών ή σε μία αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, προσθέτοντας: "Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μάθει".

"Είναι σαφές ότι μέσα στην Ελλάδα η σύνεπεια μίας αποτυχίας θα σήμαινε μία τρομερή, τρομερή μείωση της οικονομικής επίδοσής τους", είπε. "Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας."

Ελλάδα

Λαϊκή Εστία - ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για τα προγράμματα

ΟΠΕΚΑ

Παρατείνεται έως τις 18 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων για τους δικαιούχους στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, προκειμένου να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους η δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, στις 23.59, η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2021, που έληγε στις 15/06/2021, δηλαδή στα εξής προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ):

   1. πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

   2. πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων

   3. εκδρομικό πρόγραμμα

   4. πρόγραμμα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού

   5. παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

   6. πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος σε τρίτεκνες-πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις των δικαιούχων οι οποίες υποβάλλονται, μέσω των ΚΕΠ, θα μπορούν να υποβάλλονται έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των ΚΕΠ.

Για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://apps.ogaservices.gr/kataskinotika/, μέχρι τις 23.59.

Πληροφορίες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη διεύθυνση http://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/.