Ελλάδα

Κόσμος

Ρόμπαϊ: Ένα Grexit θα ήταν συλλογική αποτυχία

rombai3.medium.jpg

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, βγήκε από τη σιωπή του και εκτιμά ότι μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα αποτελούσε ένα σοβαρό πλήγμα για όλους.
 
«Το ελληνικό δημοψήφισμα είναι παρόμοιο με μια φυγή προς τα εμπρός. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πόκερ, ελπίζοντας πως οι χώρες της Ευρωζώνης με κάθε κόστος, θα κρατήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Ο Τσίπρας ταξίδεψε στη Ρώμη και στο Παρίσι και επέστρεψε με άδεια χέρια. Δεν μπορεί με κανένα τρόπο να παίξει πόκερ από τη στιγμή που του έχουν γυρισμένη την πλάτη»  αναφέρει ο Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.
 
Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ελπίζει πως θα επικρατήσει η λογική και αναφέρει πως: «Η ανησυχία μου είναι για τον ελληνικό λαό οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Η νέα ιστορία, αυτή της πτώχευσης μια ανεπτυγμένης χώρας αρνούμενης να υποκύψει μπορεί να στοιχίσει ένα πολλαπλάσιο της αγοραστικής της δύναμης.».
 
Από την άλλη μεριά ο ίδιος αρνείται να δει την ελληνική κρίση ως ένα υπαρξιακό πρόβλημα του ευρωπαϊκού σχεδίου.
 

Κόσμος

Ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν την Ιερουσαλήμ - Ισραηλινά αντίποινα με εννέα νεκρούς

ισραηλ ιερουσαλημ.jpg

Επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Channel 12 του Ισραήλ, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που είχε δώσει η Χαμάς στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο ένας εξ αυτών εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ οι υπόλοιποι «έσκασαν» σε ανοιχτούς χώρους, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε ελαφρά από αντιαρματική ρουκέτα που «χτύπησε» το αυτοκίνητό του στη συνοριακή περιοχή της Γάζας. Ο πολίτης, που σύμφωνα με την ενημέρωση βρισκόταν το αυτοκίνητο την ώρα της επιθεσης, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να εξεταστεί 

Στο μεταξύ, η τρομοκρατική οργάνωση της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ απειλεί να εκτοξεύσει νέους πυραύλους από τη Γάζα στο Ισραήλ στις 9 μ.μ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή έως και 50 μίλια γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ-Παλαιστίνη: Νέες συγκρούσεις στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Η αστυνομία σκότωσε δύο άτομα που αποπειράθηκαν να επιτεθούν εναντίον της