Ελλάδα

Κόσμος

Οι τρεις 'Ελληνες που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg

bilderberg.jpg

Τρεις Ελληνες θα συμμετάσχουν στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Αυστρία και ανάμεσα στις θεματικές της οποίας βρίσκεται και το ελληνικό ζήτημα. 

Σε ανακοίνωση στον ιστότοπο της λέσχης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην 63η σύνοδο, έχει κληθεί να συμμετέχει ένα γκρουπ πολιτικών ηγετών και ειδικών από το χώρο της βιομηχανίας, των οικονομικών, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ΜΜΕ 

Η φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου στο Τελφς της Αυστρίας με τη συμμετοχή 140 ατόμων από 22 χώρες. Ανάμεσά τους και οι τρεις Ελληνες: ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Τιτάνα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρωθυπουργός της χώρας (επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης από τις 16 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου του 2012) και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Ανάμεσα στα βασικά θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση το τετραήμερο της συνόδου, θα είναι και αυτό της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η λίστα των βασικών θεμάτων που θα συζητηθούν, όπως αναγράφονται στον ιστότοπο της λέσχης Bilderberg έχει ως εξής: 

Τεχνητή νοημοσύνη 
Ασφάλεια στο Ιντερνετ 
Χημικά όπλα -Απειλές 
Τρέχοντα οικονομικά θέματα 
Ευρωπαϊκή Στρατηγική 
Παγκοσμιοποίηση 
Ελλάδα 
Ιράν 
Μέση Ανατολή 
ΝΑΤΟ 
Ρωσία 
Τρομοκρατία 
Ηνωμένο Βασίλειο 
ΗΠΑ 
Αμερικανικές εκλογές 

Η λέσχη Bilderbrg ιδρύθηκε το 1954 και οι ετήσιες διασκέψεις της αποσκοπούν στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Περίπου τα 2/3 των συμμετεχόντων προέρχονται από την Εύρώπη και οι υπόλοιποι από τη Βόρειο Αμερική. Από όλους αυτούς, το 1/3 προέρχονται από το χώρο της πολιτικής και τα 2/3 από όλα τα υπόλοιπα πεδία. 

Οπως σημειώνεται στον ιστότοπο της λέσχης, η ετήσια αυτή συνάντηση αποτελεί ουσιαστικά ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων για σημαντικά θέματα που συμβαίνουν στον πλανήτη. Ενας από τους όρους που υπάρχουν είναι ότι ναι μεν οι πληροφορίες που διακινούνται μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους συμμετέχοντες αλλά δεν μπορούν να αποκαλυφθούν ούτε η ταυτότητα, ούτε η καταγωγή του ομιλητή. 

Επίσης, στον ιστότοπο της λέσχης σημειώνεται ότι οι συνδιασκέψεις δεν καταλήγουν σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν συντάσσονται πρακτικά. Επιπλέον, δεν προτείνονται λύσεις, δεν γίνονται ψηφοφορίες και δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις. 

 

Ελλάδα

Λιγνάδης: Το πρώτο βράδυ στη φυλακή - Σε απομόνωση για μία εβδομάδα (βίντεο)

Δημήτρης Λιγνάδης

Το πρώτο βράδυ στις φυλακές της Τρίπολης πέρασε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά το ολονύκτιο θρίλερ που οδήγησε στην προφυλάκισή του.

Λίγο μετά τις 16:00 της Παρασκευής, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου πέρασε την πόρτα των φυλακών της Τρίπολης και, εν συνεχεία, μεταφέρθηκε σε κελί καραντίνας.

Η μπλε κλούβα της ΕΛ.ΑΣ που τον μετέφερε έφτασε στη φυλακή και οι κάμερες καναλιών που περίμεναν δεν κατάφεραν να έχουν το πλάνο που επιθυμούσαν διακαώς.

Όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ. Λιγνάδης υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στον ειδικό θάλαμο θα περάσει 7 μέρες καραντίνας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προαυλίζεται μόνος του. Μετά το πέρας της επταήμερης καραντίνας, θα φύγει από εκεί και θα μπει σε μια από τις πέντε πτέρυγες με τους υπόλοιπους 110 κρατούμενους.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος θα είναι μέσα σε έναν από αυτούς τους θαλάμους μαζί με 20-25 άτομα.

 

 

 

«Είμαι αμφιφυλόφιλος, όλα είναι κατασκευασμένα»

Στην απολογία του, ο 56χρονος σκηνοθέτης δήλωσε αμφιφυλόφιλος, έχοντας πολλές σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες, ενώ υποστήριξε ότι είχε εφήμερες επαφές με αλλοδαπούς, ακόμα και επί πληρωμή.

Εξήγησε, επίσης, πως μιλούσε με όλους και έκανε παρέα ακόμα και με ανθρώπους που γνώριζε σε παγκάκια, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι «ξεφεύγει» από τα στερεότυπα, ενώ θεωρεί πως όλες οι κατηγορίες εναντίον του είναι κατασκευασμένες.

«Δεν κάνω παρέα μόνο με ανθρώπους του σιναφιού μου, μπορώ να κάνω παρέα και με ανθρώπους που γνώρισα σε ένα παγκάκι, όπως και με μια τρελή που έχω γνωρίσει στο Σύνταγμα, πράγμα που έχει συμβεί. Μπορεί να φύγω από μια παρέα ηθοποιών, και να πάω να πιω μια μπύρα με κάποιον που κάθεται σε ένα παγκάκι. Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο και να ξεφεύγω από τα στερεότυπα. Αυτό πολλές φορές είναι και παρερμηνεύσιμο. Φανταστείτε ότι εγώ, ενώ έχω μια βεράντα που βλέπει θάλασσα, μπορεί να πάω να πιω τον φραπέ μου στο πεζούλι του Αγίου Παύλου ή στο Σταθμό Λαρίσης. Στα γηπεδάκια του Σταθμού Λαρίσης έπαιζα μπάλα, μέχρι πριν από δυο χρόνια, με όλους τους αλλοδαπούς» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης, μιλώντας για τον εαυτό του, σύμφωνα με το STAR.

Όσον αφορά τον Αιγύπτιο που τον κατήγγειλε για βιασμό σε ηλικία 14 ετών, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε ότι τον γνώρισε από έναν ξάδελφο του νεαρού με τον οποίο έπαιζε μπάσκετ, ενώ φέρεται να του έστειλε μήνυμα στο Facebook, λέγοντάς του νεαρός ότι θέλει να γίνει διάσημος.

Σύμφωνα με τον κ. Λιγνάδη δεν συναντήθηκαν ποτέ και ο Αιγύπτιος γνωρίζει το σπίτι του από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ακόμη, για τον άντρα που κατήγγειλε βιασμό στην Επίδαυρο, ο κ. Λιγνάδης υποστήριξε ότι ο νεαρός βαφόταν και είχε έντονα θηλυκή εμφάνιση και δεν είχε ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του, ενώ τον φιλοξένησε όταν τον έδιωξαν οι γονείς του.

«Γνώριζα ότι προερχόταν από μια κατεστραμμένη οικογένεια, όπως έλεγε ο ίδιος. Τότε βαφόταν, δεν το αναφέρω αυτό ως μεμπτό. Προσπαθούσε να επιδείξει τη σεξουαλική του ταυτότητα, που συνίστατο στην έντονα θηλυκή εμφάνιση. Αυτό όμως δεν το θεωρώ αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα του. Δεν θυμάμαι εάν του είχα κάνει φιλοφρόνηση για την εμφάνισή του, δεν το αποκλείω όμως κιόλας. Δεν είχα ποτέ σεξουαλική σχέση μαζί του. Μείναμε μαζί, όταν μια μέρα αρχές του 2016, μου χτύπησε την πόρτα, με μια βαλίτσα στο χέρι, και είπε «δεν έχω πού να μείνω, με έδιωξαν οι δικοί μου» και του είπα «μπες, αλλά θα μείνεις στον καναπέ μου, όχι στο κρεβάτι μου». Νομίζω ότι έμεινε τρεις μέρες το πολύ. Δεν θυμάμαι να έχω βγάλει φωτογραφίες στο σπίτι μου μαζί του. Μπορεί να είχα στείλει σε εκείνον φωτογραφία από το σπίτι μου» φέρεται να δήλωσε ο 56χρονος.

Για τις καταγγελίες του τραγουδιστή ότι τον έβλεπε με ανήλικα παιδιά, ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να είπε πως ο καλλιτέχνης τον είχε ερωτευθεί παράφορα και μάλιστα, ενώ χώρισαν, αρκετά χρόνια μετά του αφιέρωσε ένα CD.

«Κάναμε παρέα, τον εκτιμούσα, με ερωτεύτηκε πολύ, πήγαινα σπίτι του και κάποια στιγμή χωρίσαμε. Ψεύδεται ασυστόλως όταν λέει ότι διατηρούσα εξωσχολικές σχέσεις με παιδιά του Αρσακείου το 1999-2000. Εγώ στο Αρσάκειο εργάστηκα από το 1993 περίπου έως το 2001, γιατί το 2002 πήγα στο Κολλέγιο όπου εργάστηκα για τρία χρόνια. Και στα δύο σχολεία είχα το εργαστήριο θεάτρου και έκανα μάθημα και σε αγόρια και σε κορίτσια» φέρεται να είπε.

Τέλος, για την 40χρονη που κατήγγειλε στις αρχές ότι τον έβλεπε με ανήλικους, ο ηθοποιός είπε πως είναι «εμμονική» μαζί του με μία σχέση πάθους και μίσους, ενώ είχε πάει τρεις φορές στον πατέρα της προκειμένου να μην τον ενοχλεί, συμπληρώνοντας ότι δεν την απείλησε ποτέ πώς θα της τινάξει τα μυαλά στον αέρα, όπως υποστήριξε η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" το μισό νησί - Όλα τα μέτρα

Κρήτη: Ανοιξιάτικος ο καιρός - Δείτε το βίντεο

Απόκριες - Ηράκλειο: Οι πρώτοι "μασκαράδες" έφτασαν!