Ελλάδα

Κόσμος

«Πράσινο φως» από Ισπανία, Αυστρία, Λετονία για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα

resizer.jpg

Υπερ του τρίτου ελληνικού προγράμματος στήριξης ψήφισαν τρία ακόμη ευρωπαϊκά κοινοβούλια, της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Λετονίας .

Το ισπανικό κοινοβούλιο, ενέκρινε με 297 ψήφους υπέρ, 20 κατά και 5 απουσίες το ελληνικό πρόγραμμα. Σημειωτέον ότι στην Ισπανία δεν ήταν απαραίτητη η έγκριση από το κοινοβούλιο, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μαριάννο Ραχόι επέλεξε να την υποβάλει στους βουλευτές, εν μέσω κοινοβουλευτικών διακοπών, με την έγκρισή της να θεωρείται εξασφαλισμένη δεδομένης της υποστήριξης της συντηρητικής πλειοψηφίας και εκείνης της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.

Η Βουλή της Λετονίας με 50 «ναι», 37 «όχι» και 6 αποχές, ενέκρινε το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.
Οι Λετονοί συμφώνησαν ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει τα χρήματα εάν αποτύχει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία της και να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Διευκρίνισαν επίσης ότι διαφωνούν με διαγραφή του ελληνικού χρέους

Στην Αυστρία επίσης ενέκριναν κατά πλειοψηφία το ελληνικό πακέτο βοήθειας.

Η Βουλή της Γερμανίας αποφασίζει την Τετάρτη.

 

Ελλάδα

Στη Βουλιαγμένη καταδύθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία (βίντεο)

κατάδυση σημαίας

Μία σημαία 84 τετραγωνικών μέτρωνκαταδύεται στη Βουλιαγμένη από σχολή εκπαίδευσης καταδύσεων, για να τιμήσουν την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του ο εκπαιδευτής καταδύσεων Κώστας Κούβαρης είπε πως, η ιδέα δημιουργήθηκε από προτάσεις άλλων δυτών και έτσι δημιούργησαν αυτή τη μεγάλη ελληνική σημαία τα τελευταία πέντε χρόνια, κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου καταδύονται σε βάθος περίπου 11 μέτρων.

Οι δεκατέσσερις δύτες φορώντας στολές, μάσκες και βατραχοπέδηλα βουτάνε στο νερό, αψηφώντας το κρύο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

28η Οκτωβρίου - Ηράκλειο: Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αρχές τίμησαν την Εθνική Επέτειο

28η Οκτωβρίου: Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Ομάδας "Ζευς" (βίντεο)

ESPA BANNER