Ελλάδα

Αγροτικά

Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Άρτα

αγρότες - συλλαλητηριο

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κόμβο της Άρτας, στη γέφυρα Καλογήρου. Πρόθεσή τους, είναι να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού για 3 ώρες. 

«Αντιστεκόμαστε στον θάνατό μας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 24χρονη Μυρτώ Λύκα, η οποία είναι πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας. Η νέα αγρότισσα επισημαίνει πως εάν περάσουν τα νέα μετρά, τότε θα κλείσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

«Τα μέτρα που έρχονται καταστρέφουν έναν κλάδο, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε παρακμή» υποστηρίζει το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Μιχάλης Τζίμας, και προσθέτει: «Ο αγώνας που ξεκάνει σε όλη την Ελλάδα, δεν θα αποτρέψει μόνο τα μέτρα αλλά θα θέσει ερωτηματικά και στην κοινωνία για το που θέλουν να πάνε την Ελληνική Οικονομία.

Στις 18 του μήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι, από τους 4 νομούς της Ηπείρου, θα κατεβούν στην Αθήνα με λεωφορεία για να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση.
 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αρνητές ζητούν εκταφές συγγενών τους

νεκροταφειο μνημα

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούν αρνητές που ακόμη και ενώ νοσηλεύονται αρνούνται ότι έχουν κορωνοϊό, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Μάριο Λαζανά.

Όπως είπε, γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους».

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

«Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Κορωνοϊός – Λαζανάς: Μπορεί να αναθεωρηθούν άμεσα τα μέτρα στα σχολεία

Για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο κ. Λαζανάς τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορωνοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί.

Τι θα γίνει στη Βόρεια Ελλάδα

Για την επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ότι λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην χρειαστεί και ότι η προσπάθεια όλων είναι τα μαγαζιά και η οικονομία να λειτουργεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευκρινίσεις του Υπoυργείου Υγείας για τα rapid test σε οδοντιατρεία

Κορωνοϊός - ΣτΕ: Το self test δεν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα

Τζανάκης - κορωνοϊός: Γιατί τα τεστ αντισωμάτων δεν δείχνουν την πραγματική ανοσία

 

ESPA BANNER