Εκλογές

Περιοδεία του Κώστα Δαμαβολίτη στο Ηράκλειο

Σε ιδιαίτερα φιλόξενο κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστα Δαμαβολίτη, σε Αγ.Μύρωνα, Πρινιά και Ασίτες, όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το κοινωνικό-οικονομικό αδιέξοδο της χώρας και δήλωσαν ότι, με την ψήφο τους στις 25 Ιανουαρίου, στοχεύουν στην ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου.

Κοινός ο προβληματισμός των ντόπιων, σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, για το οποίο ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε ότι, «παρά τις διαφορετικές οικονομικές θεωρίες, υπάρχει σύγκλιση απόψεων στο ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο». Συνεπώς, «καμία δημοσιονομική προσαρμογή, όσο βίαια και αν εκτελεστεί, δεν μπορεί να κλείσει τις τρύπες που άνοιξε η χρόνια κακοδιαχείριση του παρελθόντος». Στο σημείο αυτό, αναφερόμενος στην φιλολογία περί πρωτογενούς πλεονάσματος πρόσθεσε ότι, «υπάρχει η λογική των αριθμών και η λογική της αξιοπρεπούς διαβίωσης, καταδεικνύοντας μεταξύ άλλων, τις ανήθικες περικοπές προνοιακών επιδομάτων, για να αιτιολογήσει το επιχείρημά του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι απόψεις που ακούστηκαν σε καφενείο στον Πρινιά, σχετικά με την ανάγκη να μπει «χαλινάρι σε οποιαδήποτε αυτοδύναμη κυβέρνηση», άποψη που εκφράζει απόλυτα τον Κώστα Δαμαβολίτη, ο οποίος επανέλαβε τη δυνατότητα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να καλύψουν αυτή την ανάγκη, «παρέχοντας ένα αντίβαρο ισορροπίας για τα εθνικά μας θέματα, τη θρησκεία, το μεταναστευτικό και για τον απαραίτητο λογιστικό έλεγχο».

Σήμερα Τρίτη, ο υποψήφιος βουλευτής θα περιοδεύσει σε Τυμπάκι, Πόμπια, Βώρους και Μοίρες, ενώ αύριο Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε Γέργερη, Νύβριτο, Ζαρό και Βορίζα.