Εκλογές

Επίσκεψη του Μιχάλη Κριτσωτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη επισκέφτηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου τα γραφεία του Υπουργείου Τουρισμού, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Αφού ενημερώθηκε από το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και τους Γενικούς Διευθυντές, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τους εργαζόμενους του Υπουργείου Τουρισμού και παρουσίασε βασικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων του για τον τουρισμό.

Στην ομιλία του, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέρθηκε στη σύσταση Υπουργείου Τουρισμού, η οποία υπήρξε μια σημαντική κίνηση και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και ελπιδοφόρα. Δυστυχώς, όπως τόνισε, το μόνο που κατάφερε το Υπουργείο της απελθούσας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι να μετατραπεί σε γραφείο διεκπεραίωσης αιτημάτων των μεγάλων συμφερόντων του τουρισμού και να αποσπάσει αρμοδιότητες από τον ΕΟΤ.

Εν τέλει, ούτε η δημόσια διοίκηση έγινε πιο λειτουργική ούτε το Υπουργείο διαδραματίζει τον ισχυρό πολιτικό ρόλο που θα μπορούσε. Αντιθέτως, μεταφέρονται κομβικές ως τώρα κρατικές αρμοδιότητες στα χέρια των μεγάλων ιδιωτών.

Όσο για τις περίφημες θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τουρισμό, αυτές προσανατολίστηκαν κυρίως στην εκχώρηση νομοθετικών υπερεξουσιών στην Όλγα Κεφαλογιάννη και στην απορρύθμιση του κλάδου των τουριστικών επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό και σκανδαλώδες παράδειγμα είναι οι υπουργικές αποφάσεις για τις προδιαγραφές των καταλυμάτων, που εκδίδονται… στο παρά πέντε των εκλογών!

Ευτυχώς, η προσέλευση των εργαζόμενων, ακόμα και υπαλλήλων - θύματα του μνημονιακού μέτρου της διαθεσιμότητας, ήταν αθρόα και η συζήτηση ζωντανή. Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως στο πολυδιαφημισμένο Υπουργείο, δεν έχει προβλεφτεί... χώρος συνεδριάσεων για τον Σύλλογο Υπαλλήλων και έτσι, δεκάδες άτομα αναγκάστηκαν να στριμωχτούν σε ένα μικρό χώρο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απέναντι σε κάθε είδους λογική οριζόντιας κατεδάφισης του Δημοσίου. Θέση αρχής για εμάς αποτελεί η συνεχής διαβούλευση (όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα), ο αγώνας για τη διαφάνεια και η λαϊκή συμμετοχή.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τον κόσμο του τουρισμού στις 25 Γενάρη να υπογράψει με τον πιο καταφατικό τρόπο το τέλος των μνημονιακών πολιτικών υποβάθμισης και απαξίωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Πολιτική

Την άμεση κατάργηση του μέτρου των SMS ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση κατάργηση του μέτρου των sms και των βεβαιώσεων κίνησης ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή.

Με πρωτοβουλία των Μάριου Κάτση, Νατάσας Γκαρά και Χρήστου Σπίρτζη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα άχρηστο, παράλογο μέτρο που έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών, παρόλο που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση σαν πρωτοπόρα ψηφιακή καινοτομία για τη διαχείριση της πανδημίας.

Παράλληλα, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα σχετικά με τη σύμβαση υλοποίησης του συστήματος 13033/13032, τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, καθώς και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από το ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμα ότι ανακύπτουν ζητήματα δημοκρατίας από τις πρόσφατες δηλώσεις των Υπουργών Επικράτειας κ.κ. Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη, στις οποίες παραδέχονται ουσιαστικά ότι το μέτρο των sms χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση συμβολικά για τη «διαπαιδαγώγηση» - χειραγώγηση των πολιτών, προκειμένου να ενσωματώσουν ψυχολογικά και να συνηθίσουν την κατάσταση περιορισμού της ελευθέριας μετακινήσεων, μέσω διαδικασιών που χρησιμοποιούν τα «οικονομικά της συμπεριφοράς». Υπενθυμίζουν επίσης ότι, κατά την έναρξη του 2ου lockdown, οι δηλώσεις του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι στάλθηκαν 1 εκατομμύριο SMS με κωδικό 6 μετά τις 9 το βράδυ, αποτελούσαν ουσιαστικά παραδοχή ότι οι μετακινήσεις των πολιτών καταγράφονται και παρακολουθούνται, χωρίς να τηρείται η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, ενώ άγνωστο παραμένει ποιες Αρχές ή/και εταιρείες έχουν πρόσβαση σε αυτά.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα πάντα έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα