Εκλογές

Από τον Δ. Αρχανών - Αστερουσίων ξεκινά περιοδείες ο Λ. Αυγενάκης

Σε Χάρακα, Πύργο, Μεσοχωριό και Μυρτιά, σήμερα το απόγευμα ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την περιοδεία του ξεκινά σήμερα Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο Νομό Ηρακλείου, ο οποίος θα βρεθεί στα χωριά Χάρακας, Πύργος, Μεσοχώριο και Μυρτιά, θα συνομιλήσει με πολίτες και θα θέσει τους άξονες για την επόμενη ημέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου:

·         6.30μ.μ.: Χάρακας

·         7.30μ.μ.: Πύργος

·         8.30μ.μ.: Μεσοχώριο

·         9.30μ.μ.: Μυρτιά

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ο δήμος που μείωσε το κόστος των οδικών έργων στο 1/3! (φωτογραφίες)

ασφαλτόστρωση δήμος αρχανών αστερουσίων

Από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα, αν όχι ο μόνος, που εκτελεί οδικά έργα καταφέρνοντας να μειώσει το κόστος κατασκευής στο 1/3 σε σχέση με άλλους δήμους, αλλά και το ίδιο το Δημόσιο, είναι ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένας δήμος … εργολάβος, αφού εκτελεί τα οδικά έργα στα χωριά της περιοχής του, με γρήγορες διαδικασίες, με αυτεπιστασία, αλλά το κυριότερο σε χαμηλές τιμές, γεγονός που του επιτρέπει να ασφαλτοστρώνει περισσότερα χιλιόμετρα (λόγω κόστους) από ό,τι αν ακολουθούσε τη συνήθη διαδικασία με αναθέσεις έργων σε αναδόχους.

Το μυστικό βρίσκεται στο «μηχάνημα ασφαλτόστρωσης» που έχει δώσει ώθηση στα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Το μηχάνημα βρισκόταν παροπλισμένο στις αποθήκες άλλης υπηρεσίας η οποία προβληματιζόταν... πού θα βρει το κατάλληλο προσωπικό για να το λειτουργήσει.

Ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης προσφέρθηκε να βρει λύση στο …αδιέξοδο. Ζήτησε και του παραχωρήθηκε το ολοκαίνουργιο μηχάνημα και από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί κατασκευαστές θα ζήλευαν την οργάνωση του δήμου.

Ένας στόλος μηχανημάτων με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό στρώνει με άσφαλτο ακόμα και αγροτικούς δρόμους.

Ο φακός του ekriti.gr εντόπισε το μηχάνημα ασφαλτόστρωσης στο χωριό Αστρίτσι σε πλήρη δράση και μαζί με αυτό, ειδικό αυτοσχέδιο μηχάνημα για παραγωγή σκυροδέματος, οδοστρωτήρας, φορτωτής , φορτηγά και άλλα χωματουργικά μηχανήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Απόβαση" Σκανδιναβών στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη: Τον έπιασαν πριν "σπρώξει" τα ναρκωτικά στις πιάτσες των τοξικομανών