Εκλογές

Περιφερειακές

Σεραφείμ Τσόκας: Το παλιό και φθαρμένο κρύβεται

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες τα επιτελεία των δύο μονομάχων για το β' γύρο των περιφερειακών εκλογών, με φόντο το τηλεοπτικό debate, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει. Σε νέα ανακοίνωση ο κ. Τσόκας, κατηγορεί εκ νέου τον Σταύρο Αρναουτάκη, ότι φυγομαχεί και αποφεύγει το διάλογο.

Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Σεραφείμ Τσόκα:

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, με αφορμή την προσπάθεια της πλευράς Αρναουτάκη, να εξηγήσει γιατί φυγομαχεί, γιατί αποφεύγει το διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την περασμένη Κυριακή, έξι στους δέκα πολίτες της Κρήτης, καταψήφισαν την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

Μʼ αυτούς τους Συμπολίτες μας έχουμε πολύ περισσότερα κοινά σημεία και προβληματισμούς, για το αύριο της Κρήτης, απ΄ ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.

Μαζί τους θα ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο, που στερεί από την Κρήτη τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα τεράστια πλεονεκτήματά της!

Θέλουμε και μπορούμε να συνθέσουμε τις δυνάμεις της Περιφέρειας. Για μια πορεία που θα αφήσει πίσω την εποχή των μειωμένων προσδοκιών, το φθαρμένο, το αναποτελεσματικό, το μέτριο.

Ακόμη και τούτη την ώρα, προκαλούμε, προσκαλούμε τον κ. Αρναουτάκη, τώρα, σήμερα, αύριο, σε απ ευθείας διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα. Ας πάψει επιτέλους να κρύβεται! Έχει υποχρέωση να σεβαστεί τους πολίτες που θέλουν να κρίνουν έργο και πρόγραμμα, θέσεις και προοπτική».

Κρήτη

Χανιά

Ξεκίνησε από τα Χανιά η δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη (βίντεο)

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη

Από τα Χανιά ξεκίνησε η διαβούλευση για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027 στην Κρήτη.

Οι δράσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των διαθέσιμων πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο).

Η πρόβλεψη του προγράμματος στο νέο ΠΕΠ ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης θα πρέπει να διεκδικηθούν επιπλέον πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα τομεακά των Υπουργείων δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 500 εκ. ευρώ για τη χώρα στο συγκεκριμένο τομέα.
«Ξεκινούμε σήμερα από τα Χανιά τη διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με στόχο να είμαστε πανέτοιμοι και να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ποσό στη νέα περίοδο θα διπλασιαστεί και στα Χανιά θα φτάσει στα 20 εκ. ευρώ. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο για τα Χανιά μέσα από το πρόγραμμα αυτό», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης κατά την ενημέρωση που έγινε στο Δημαρχείο Χανίων.
Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για τις προτεραιότητες που τίθενται και υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια Κρήτης και τόνισε πως «θα υλοποιηθούν στοχευμένα έργα που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα του Δήμου και θα αναδείξουν την πολύ καλή συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί με 15 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα της το έργο της Δημοτικής Αγοράς.
Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη η αστική διάσταση της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027 είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι πόλεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς σε αυτές συγκεντρώνονται οι πόλοι καινοτομίας και ευκαιριών απασχόλησης και ανάπτυξης.
Αντίστοιχες διαβουλεύσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες στο Δήμο Ηρακλείου, το Δήμο Ρεθύμνου αλλά και το Δήμο Αγίου Νικολάου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τι αλλάζει για αυτοκίνητα, πεζούς, μεταφορές και... νοοτροπία

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Τροχαίο στη Γαύδο: «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει η μητέρα της Κορίνας