Εκλογές

Περιφερειακές

Δήλωση Αρναουτάκη για λειτουργία του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ιστορία της Κρήτης, τον πολιτισμό και την τοπική ανάπτυξη, χαρακτηρίζει την πλήρη λειτουργία του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

"Η πλήρης λειτουργία του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα και συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη του πολιτισμού και στην τοπική ανάπτυξη" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

" Με την στενή συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Γ.Γ. Λίνα Μενδώνη, με το δήμαρχο Ηρακλείου, τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, τις υπηρεσίες μας, συνεχίζει ο κ. Αρναουτάκης, καταφέραμε να έχουμε εντυπωσιακά  αποτελέσματα.  Από σήμερα όλοι οι Κρήτες μπορούμε να καμαρώνουμε για το πλήρως ανακαινισμένο Μουσείο Ηρακλείου όπου εκτίθεται με ασφάλεια η σπουδαία αρχαιολογική μας κληρονομιά, με επίκεντρο το Μινωικό Πολιτισμό."

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παράλληλα έδωσε τα εύσημα στο διεύθυνση και το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που συνετέλεσαν  στην άρτια και εντυπωσιακή εικόνα του.

Καταλήγοντας ο κ. Αρναουτάκης πρόσθεσε "Από σήμερα, με την πλήρη επαναλειτουργία του Μουσείου αποδεικνύουμε το σεβασμό μας στους προγόνους μας, στην ιστορία, στον πολιτισμό μας. Είμαστε υπερήφανοι που  Έλληνες και ξένοι επισκέπτες μπορούν σε ένα μοναδικό περιβάλλον  να θαυμάζουν και πάλι από κοντά τον σπουδαίο, αρχαιολογικό μας θησαυρό, με επίκεντρο τον επιβλητικό Δίσκο της Φαιστού, τις «Θεές των όφεων», τις μοναδικές «μέλισσες» κ.α΄΄.