Εκλογές

Περιφερειακές

Κρήτη

Νέα πρόσωπα και ... σταθερές αξίες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Αρκετά νέα πρόσωπα αλλά και .. σταθερές αξίες που παραδοσιακά συγκεντρώνουν χιλιάδες ψήφους απαρτίζουν τη σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κρήτη. Με βάση τα ποσοστά των συνδυασμών στον δεύτερο γύρο οι έδρες των συμβούλων κατανέμονται ως εξής: 31 έδρες καταλαμβάνει ο συνδυασμός του κ. Αρναουτάκη  κι ακολουθούν 12 σύμβουλοι από τον συνδυασμό του κ. Τσόκα, 5 από τον συνδυασμό του κ. Κριτσωτάκη ενώ με την έδρα τους συμμετέχουν και οι  κύριοι Ορφανός, Ανηψητάκης και Σπυρόπουλος που ηγούνταν των επόμενων τριών σε ψήφους συνδυασμών..

Η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα από τον συνδυασμό Αρναουτάκη που υπερίσχυσε έχε ως εξής: Από το Ηράκλειο 14 έδρες, 10 από τα Χανιά, 4 από το Ρέθυμνο και 3 από το Λασίθι. Ειδικότερα εκλέγονται: 

ΟΙ αντιπεριφερειάρχες κύριοι Ευρυπίδης Κουκιαδάκης στο Ηράκλειο, Απόστολος Βουλγαράκης στα Χανιά, Μαρία Λιονή στο Ρέθυμνο, και η Πελαγία Πετράκη στο Λασίθι.

Επιπλέον σύμβουλοι του κ. Αρναουτάκη από την ΠΕ Ηρακλείου εκλέγονται με βάση τη σταυροδοσία τους:

Θεανώ Βρέντζου 10.828 σταυροί
Αντίπας Σηφάκης 10.308 σταυροί
Έφη Κουτεντάκη 8.604 σταυρούς
Λάμπρος. Βαμβακάς 8.600 σταυρούς
Νίκος Συριγωνάκης 8.055 σταυρούς
ΜΙχάλης Βαμιεδάκης 7.426 σταυρούς
Γιώργος Πιτσούλης 6.491 σταυρούς
Βιργινία Μανασάκη 6.327 σταυρούς
Ιωάννης Λεονταράκης 6.263 σταυρούς
Σταύρος Τζεδάκης 5.630 σταυρούς
Γιώργος Αλεξάκης 5.555 σταυρούς
Νίκος Ξυλούρης 5.475 σταυρούς
Κώστας Φασουλάκης 5.259 σταυρούς
Λάμπρος Καμπουράκης 5.244 σταυρούς

Στα Χανιά εκλέγονται:
Τάσος Κουρουπάκης 7.857 σταυρούς
Νίκος Καλογερής 7.417 σταυρούς
Παναγιώτης Σημανδηράκης 5.888 σταυρούς
Κυριάκος Κώτσογλου 4.913 σταυροί
Νίκος Γιαννούλης 4.891 σταυροί
Όλγα Λεβάκη 4.542 σταυροί
Ζαχαρένια  Πρωτοπαπαδάκη 4.484 σταυροί
Μαρία Τζανακάκη 4.333 σταυροί
Δημήτρης Μιχελογιαννάκης 3.609 σταυρούς
Νίκος Βεστάκης 3.534 σταυρούς

Από το νομό Ρεθύμνου τις 4 έδρες καταλαμβάνουν
Εμμανουήλ Χνάρης 4.429 σταυρούς
Νίκος Κακογιαννάκης 3.789 σταυρούς
Δημήτρης Βαονάκης 3.660 σταυροί
Γιάννης Παρασύρης 3.507 σταυροί

Στο νομό Λασιθίου τις 3 έδρες καταλαμβάνουν: 
Εμμανουήλ Κλώντζας 3.763 σταυροί
Γιάννης Γουλιδάκης 2.954 σταυρούς
Νίκος Δασκαλάκης 2.130 σταυροί

Από την μείζονα αντιπολίτευση και τον συνδυασμό του κ. Τσόκα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται εκτός από τον ίδιο για την ΠΕ Ηρακλείου οι εξής σύμβουλοι:

Τάσος Μανιαδάκης 7.766 σταυρούς
Γιώργος Ματαλλιωτάκης 6.393 σταυρούς,
Γιάννης Δεικτάκης 5.599 σταυρούς 
Φανούρης Τουπάκης με 4.675 σταυρούς.

Στην Π.Ε. του νομού Χανίων από τον συνδυασμό Τσόκα εκλέγονται:

. Μανώλης Σταματάκη (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) 
 Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης 5.955 σταυρούς

Στην ΠΕ του Ρέθυμνου εκλέγονται σύμβουλοι οι:

Κώστας Δανδουλάκη (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) 
Κυριακή Κλάδου 4.080 σταυρούς

Στην ΠΕ του Λασιθίου εκλέγονται σύμβουλοι οι :

 Γιώργος Ζερβάκης (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης)
 Γεώργιος Δελημπαλταδάκς 3.329 σταυρούς.

Από τον συνδυασμό του κ. Κριτσωτάκη τις έδρες καταλαμβάνουν στο νέο Περιφερειακό συμβούλιο ο ίδιος και οι  4 υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του:

Απόλλωνας  Φιλιππής, 
ΓιώργοςΑγοραστάκης,
Γιάννης Σταθάκης 
Μανόλης Θραψανιωτάκης

Τέλος, την έδρα τους κέρδισαν στο νέο περιφερειακό συμβούλιο της Κρήτης οι επικεφαλής των 3 επόμενων σε ψήφους συνδυασμών κύριοι Στέλιος Ορφανός, Αντώνης Ανηψητάκης και Γιώργος Σπυρόπουλος.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Εγγραφές σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου.

Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017 ‘‘Νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών’’.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου άρθρο 3 παρ.2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017. Διόρθωση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δηλαδή μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης αυτόματα θα μοριοδοτείται και η αίτηση.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αναρτηθούν (upload) στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος βάση πινάκων επιλογής.
Σημειώνεται ότι, η μοριοδότηση θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, όταν επιλεχθεί το κριτήριο «και οι 2 γονείς εργαζόμενοι» θα πρέπει να κατατεθούν βεβαιώσεις εργασίας ή αναγγελία πρόσληψης κλπ. ανα περίπτωση και των δύο γονέων.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών σύμφωνα με το άρθρο3 παρ. 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών ΦΕΚ 4249/τ. Β΄/5-12-2017, θα γίνει από επιτροπή η οποία θα ορισθεί από το Δ.Σ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και θα αποτελείται από μέλη του Δ.Σ – Διοικητικό και παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα υπάρξει ανακοίνωση με τα οριστικά ή προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης όπου οι αιτήσεις θα χαρακτηρίζονται ως πλήρεις όταν τα δικαιολογητικά που θα έχουν κατατεθεί είναι όσα ορίζονται βάσει της απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Ως ελλιπείς όταν απουσιάζουν κάποια δικαιολογητικά - εκτός των φορολογικών δικαιολογητικών που σε αυτή την περίπτωση θα αποκλείονται - τα οποία θα μπορούν να τα προσκομίσουν για επανέλεγχο της αίτησης και τέλος ως αλλαγής μορίων όταν τα δικαιολογητικά που κατατίθενται δεν αποδεικνύουν την ηλεκτρονική μοριοδότηση. Η προθεσμία ημερών για την υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών θα ορίζεται με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται, εφόσον έχει εγκριθεί η υποβολή πρότασής στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή του Οργανισμού στη δράση “Επαγγελματική και οικογενειακή ζωή” όπου ο οργανισμός θα είναι και ενήμερος για τις εγκεκριμένες θέσεις. Διαφορετικά θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού που θα ορίζει τη νέα ημερομηνία έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων τα οποία ανακοινώνονται μετά τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ.

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.

Όροι συμμετοχής στην διαδικασία:
Υποβολή «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» - Όροι συμμετοχής
• Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου στη Διεύθυνση https://aitisi.dopafmai.gr
Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 31 Μαΐου και ώρα 23:59, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα.
• Τα δικαιολογητικά συμμετοχής πρέπει να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
• Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι βασικό και υποχρεωτικό στοιχείο μοριοδότησης και θα πρέπει να αποδεικνύεται με σχετικό εκκαθαριστικό έντυπο. Όσες αιτήσεις δεν έχουν το απαραίτητο αποδεικτικό φορολογικό έντυπο θα απορρίπτονται.
Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία 31 Μαΐου και ώρα 23:59 δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά

Αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά, που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία (31 Μαΐου και ώρα 23:59) θα θεωρούνται ως εκπρόθεσμες και θα αξιολογούνται μόνο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις στα ΚΕΠΑ από τις εντός προθεσμίας αιτήσεις.
Κάθε ωφελούμενος/νη μπορεί να υποβάλει μια και μοναδική αίτηση ανά παιδί.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. θα αντλήσει στοιχεία που αφορούν στα συνολικά εισοδήματα, βάσει εκκαθαριστικού με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Στην περίπτωση κατά την οποία στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα του συζύγου ή του συντρόφου, τότε θα πρέπει να αναρτηθεί και το εκκαθαριστικό αυτό, ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο υπολογισμός του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος για την μοριοδότηση.
Οι αιτηθέντες θα πρέπει να διατηρούν το οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό, που αφορά στην υποβολή της αίτησής τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Με την αίτησή τους οι αιτούντες - ωφελούμενοι δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν για την περαιτέρω επεξεργασία (από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της ΕΥΔ των 13 ΠΕΠ) των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων, τα οποία τηρούνται για τους σκοπούς της υλοποίησης της διαδικασίας ένταξης των παιδιών στα ΚΕΠΑ, της διενέργειας ερευνών και της εκπόνησης μελετών για την αξιολόγησή του και της άσκησης του ελέγχου ως προς την υλοποίησή του.

Επίσης ότι ενημερώθηκαν και αποδέχονται τα απορρέοντα από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δικαιώματά τους ενημέρωσης, πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή. Η επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων απλών και ευαίσθητων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και για την εκτέλεση των υποχρεώσεων και την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων στο τομέα του εργατικού δικαίου κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

Για τη συμπλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού εντύπου Αίτησης Συμμετοχής, απαραίτητη είναι η γνώση από τους ενδιαφερόμενους όλων των όρων, διαδικασιών και στοιχείων συμμετοχής, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην παρούσα, τα οποία οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 89 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες