Εκλογές

Κρήτη

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου στην Κρήτη

Τελειώνει επίσημα απόψε τα μεσάνυχτα η προεκλογική περίοδος και μαζί της ένας επίπονος και κουραστικός αγώνας για τους υποψήφιους σε Περιφέρεια και Δήμους της Κρήτης.

Παρότι ανεπίσημα το "κυνήγι" του σταυρού θα συνεχιστεί μέχρι τη στιγμή που ο ψηφοφόρος θα καταλήξει στην κάλπη, επίσημα από σήμερα το βράδυ δεν μπορεί να προχωρήσει  κανείς υποψήφιος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ή άλλες δραστηριότητες που θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους .

Γι αυτό το λόγο και  η πλειοψηφία των υποψήφιων έχει επιλέξει αυτή τη νύχτα να την αφιερώσει σε χαλαρή επαφή με φίλους και συνεργάτες οργανώνοντας πάρτυ και μικρές γιορτές  όπου θα δεχθεί ευχές για καλή επιτυχία και θα ακούσει  εκτιμήσεις για το εάν απέδωσε ή όχι το τρέξιμο των προηγούμενων ημερών.

Από την άλλη μεριά οι ψηφοφόροι έχοντας ακούσει, δει και διαβάσει προγράμματα και θέσεις  κάθε υποψήφιου καλούνται να αποφασίσουν ανεπηρέαστοι μέχρι την Κυριακή ποιους θα «σταυρώσουν».

Στην κλειστή κοινωνία της Κρήτης για άλλους ψηφοφόρους η επιλογή είναι εύκολη υπόθεση καθώς συμμετέχουν συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα σε ψηφοδέλτια τα οποία και θα προτιμήσουν ενώ για άλλους πολύ δύσκολη αφού οι υποψήφιοι είναι πολυάριθμοι .

Ουσιαστικά πάντως από απόψε αρχίζει για τους περισσότερους  υποψήφιους η αγωνία της εκλογής.

Για όλους πλην του υποψήφιου δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη που «παίζει μπάλα» μόνος του στο Δήμο  αφού δεν έχει αντίπαλο συνδυασμό οπότε δεν έχει και λόγο να αγχώνεται για την εκλογή του.  Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για τους συμβούλους του που θα πρέπει να εξασφαλίσουν το σταυρό προτίμησης .

Ο δεύτερος γύρος εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου φαντάζει την ίδια ώρα εφιάλτης για αρκετούς υποψήφιους δημάρχους που δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το αναγκαίο ποσοστό για να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή. Ξεκάθαρη βέβαια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα και για την Περιφέρεια Κρήτης που δεν αποκλείεται να χρειαστεί δεύτερο γύρο εκλογών για να βρει νικητή.

Να πούμε πως σε όλη την Κρήτη οι εκλογείς ανέρχονται σε 540.776 και τα εκλογικά τμήματα όπου θα ψηφίσουν  την Κυριακή σε 1294, συν άλλα 4 για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου

Εξ αυτών στο Ηράκλειο 576, στα Χανιά  342, στο Ρέθυμνο  204 και στο Λασίθι  176.

 

Κρήτη

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ήρθα από την Κρήτη για να την αποχαιρετίσω (βίντεο)

το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

«Η Φώφη μας». Έτσι μιλούν για τη Φώφη Γεννηματά πολίτες που βρέθηκαν από το πρωί στη Μητρόπολη για να της πουν το τελευταίο αντίο.

Πολύς κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Της «Φώφης τους», που ήρθαν από κάθε γωνιά της γης για να αποχαιρετίσουν.

Όπως ένας ηλικιωμένος άνδρας που ταξίδεψε από την Κρήτη. «Η Φώφη μας δίδαξε όλο τον πολιτικό κόσμο ήθος και εντιμότητα. Είναι άξια συνεχιστής της οικογένειας Γεννηματά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει», τόνισε.

Ένας άλλος άνδρας «ευχήθηκε», η Φώφη Γεννηματά «να πει μια κουβέντα στον πατέρα της να βρεθεί ένας σαν αυτόν σ’ αυτή τη χώρα», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε πως «αν είχαμε άλλες 10 γυναίκες σαν τη Φώφη θα προχωρούσαμε πιο δυνατά, πιο δημιουργικά».

Και μια γυναίκα, με τα μάτια βουρκωμένα και τη φωνή να σπάει, επεσήμανε ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν «ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας που θα αφήσει μεγάλο κενό».

 

 

 

ειδησεις σημερα

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το "ύστατο χαίρε" - Εθνικό πένθος

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της (βίντεο - φωτο)

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της (βίντεο)

 

ESPA BANNER