Εκλογές

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο καθένας... μοναχός του για τους 4 υποψήφιους σε δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια

Τελικά... δεν θα δούμε τηλεοπτικές αναμετρήσεις, τα γνωστά debate, ανάμεσα στους υποψήφιους σε δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης. Το θέμα προκάλεσε έναν πραγματικό πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, για να καταλήξει στην απόφαση για... κατά μόνας εμφανίσεις σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις Κουράκη και Λαμπρινού είναι σε υψηλούς τόνους με αιχμές και υπονούμενα... ενώ δεν λείπουν και οι παροιμίες...

Η ανακοίνωση Λαμπρινού

Από το Γραφείο Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου, αναφορικά με την τηλεοπτική αναμέτρησή του, με τον κ. Γιάννη Κουράκη:
"Θέλει πραγματικά θράσος να μας κατηγορεί ο κ. Κουράκης για έλλειψη διάθεσης ενημέρωσης του πολίτη όταν:
-Ο κ. Κουράκης ακόμα και σήμερα δεν έχει απαντήσει σε οποιοδήποτε από τα ερωτήματα που του τέθηκαν τόσο από τη Δύναμη Πολιτών, όσο και από άλλες δημοτικές παρατάξεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
-Δύο φορές τις τελευταίες μέρες (4 και 14 Μαϊου) απαντήσαμε θετικά και με δελτία τύπου, σε πρόσκληση τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate), στην οποία ο κ. Κουράκης δεν καταδέχτηκε καν να απαντήσει
-Δηλώσαμε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε διακαναλικό debate. Το ότι δεν κατέστη δυνατό να οργανωθεί για τεχνικούς λόγους, δεν οφείλεται ασφαλώς σε δική μας υπαιτιότητα..
Είναι πασίγνωστο ότι ο κ. Κουράκης, όχι μόνον τώρα αλλά και στις προηγούμενες εκλογές (2010) δεν καταδέχθηκε καν να συμμετάσχει σε debate με τους άλλους υποψηφίους.
Επομένως το ποιος πράγματι ενδιαφέρεται για την ενημέρωση του Δημότη είναι φανερό.
Λυπούμαστε που, για μια ακόμη φορά, ο κ. Κουράκης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Ευτυχώς, απομένουν λίγες ακόμα μέρες…"

Η ανακοίνωση Κουράκη:

Είναι γνωστό ότι κάποιοι έχουν την ικανότητα να παρουσιάζουν το απλό ως σύνθετο. Αλλά το να επιχειρούν να κάνουν και το άσπρο μαύρο, όπως στην περίπτωση του debate των υποψήφιων Δημάρχων, πάει πολύ. 
Το θέμα είναι απλό και ξεκάθαρο. Ο κ. Κουράκης δέχτηκε να πραγματοποιηθεί το debate χωρίς να θέσει κανένα όρο. Ο κύριος Λαμπρινός κρύφτηκε πίσω από εμπόδια, τεχνικούς λόγους κ.λ.π.
Αυτά όμως είναι “περί διαγραμμάτου” ή όπως λέει εύστοχα ο λαός, “όποιος δε θέλει να ζυμώσει, έξι μήνες κοσκινίζει”.
Όσο για τα περί “θράσους” του κ. Κουράκη και “διαστρέβλωση της πραγματικότητας” από μέρους του, τα οποία του καταλογίζει στη δήλωση του, ο “ευγενής” κ. Λαμπρινός, τον κατανοούμε. Βλέπεις, χάνεται η ψυχραιμία όσο πλησιάζει η Κυριακή.

Το κλίμα δεν είναι καλύτερο μεταξύ Σταύρου Αρναουτάκη και Σεραφείμ Τσόκα, όπως διεφάνη από τις ανακοινώσεις που εστάλησαν χθες, και οι πολίτες θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους χωρίς να δουν τους υποψηφίους να "κονταροχτυπιούνται" τηλεοπτικά... Οι υποψήφιοι ολοκληρώνουν σήμερα τις επισκέψεις και επαφές σε διάφορες περιοχές της πόλης και του νομού, καθώς τα μεσάνυχτα, ως γνωστόν, λήγει η κάθε προεκλογική δραστηριότητα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας