Εκλογές

Κρήτη

Ηράκλειο

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Ηράκλειο

H επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Ηρακλείου, έγινε σήμερα σε αίθουσα της Περιφέρειας Κρήτης. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος:

"16 μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ. Καλούμε τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, το συνταξιούχο, τη γυναίκα, το νέο να σκεφτούν την επόμενη μέρα.

Όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας». Θα είναι εδώ παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.

Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους οι επόμενες δεν πρόκειται να καταργήσουν.

Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει ενώ δεν είναι αυτός που το δημιούργησε.

Θα είναι εδώ οι αντιθέσεις και οι καβγάδες μέσα στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση των ελλειμμάτων και των χρεών, με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαών πάντα στο στόχαστρό τους ανεξάρτητα διαφορετικών μορφών διαχείρισης που μπορεί ο κάθε επίδοξος διαχειριστής να πρεσβεύει.

Πάνω από όλα, θα είναι εδώ το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, εγχώρια και ξένα, που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Θα είναι εδώ η εξουσία του κεφαλαίου, το κράτος που υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και οριοθετεί το ρόλο κάθε κυβέρνησης.

Ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης μετά τις εκλογές, τα μονοπώλια ζητούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, τη νέα μείωση στους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Γι’ αυτό σε κρίση ή ανάκαμψη καμία ανακούφιση του λαού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αγώνα, χωρίς σύγκρουση με αυτά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.

Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει.

Δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού. Να ανοίξει δηλαδή ο δρόμος μιας διαφορετικής ανάπτυξης για την εργατική τάξη, το λαό, και όχι όπως μέχρι σήμερα για τα μονοπώλια και το αδηφάγο κεφάλαιο.

Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, το λαός, στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Οικοδομώντας τη συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Για μια διακυβέρνηση, η οποία σήμερα – κι όχι για το απώτερο μέλλον - είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επίκαιρη, και η οποία θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγει ο λαός μας.

Θα αξιοποιήσει όλες τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.

Θα δρομολογήσει τη λύτρωση από τις αλυσίδες της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που μόνο δεινά έχουν επιφυλάξει για το λαό και τη χώρα μας.

Μια κυβέρνηση των εργατών, του λαού, που θα πει προς όλες τις κατευθύνσεις καθαρά και παστρικά, χωρίς «ναι-μεν-αλλά», ότι το κρατικό χρέος που πληρώνει ο λαός, δεν το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, αλλά ως χρέος που δημιούργησαν οι κηφήνες της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας, για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να υποφέρει ο λαός.

Μια κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο πανεθνικό, επιστημονικά επεξεργασμένο για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και όλες.

Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Γι’ αυτό,

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ!

ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Με δυνατό ΚΚΕ και απόφαση συμμετοχής στο κίνημα, στους αγώνες, μπορεί να είναι ο ίδιος ο λαός ο ρυθμιστής των εξελίξεων που αφορούν τη ζωή του και να πάψει να εκχωρεί στους αντιπάλους του αυτό το δικαίωμα.

Για να μην ξεγελάσουν και πάλι το λαό, είτε με εκβιασμούς όπως κάνει η ΝΔ είτε με αυταπάτες όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή όμως που δηλώνει ότι θα τηρήσει τις συμφωνημένες αντιλαικές δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο Ηράκλειο αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να υπηρετήσει. Αποτελείται από εργάτες, υπαλλήλους, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, νέους ανθρώπους. Όλοι δραστήριοι και αναγνωρισμένοι αγωνιστές στη μάχη της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Αναμεσά τους στελέχη του μαζικού κινήματος, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ , συνεργαζόμενοι με το Κόμμα. Όπως πάντα το ψηφοδέλτιο μας είναι σημαντικά ανανεωμένο, αποτελείται από 4 γυναίκες ενώ ο ηλικιακός μ.ο. είναι τα 41 χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες πραγματοποιήθηκε από την ΚΕ του Κόμματος μας η παρουσίαση των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη την χώρα. Όπως είναι πλέον γνωστό επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας είναι η σ.Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ, η οποία θα μιλήσει στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος μας στο Ηράκλειο την Τρίτη 20 Γενάρη, 7μμ στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡΙΑ.

Οι υποψήφιοι του κόμματος είναι οι εξής:

 

 

 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

ΕΚΑΒ

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στην αναζήτηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στη Ζάκρο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, άνω των 80 ετών και οι δύο, αγνοείτο τουλάχιστον από χθες με τους οικείου τους να το αναζητούν. 

Σήμερα το μεσημέρι όμως, η κατάληξη που είχε η αναζήτηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν σε ελαιώνα της περιοχής δίπλα από το αυτοκίνητό τους το οποίο εξετράπη της πορείας του.

Η γυναίκα ήταν νεκρή ενώ ο σύζυγοις που παρελήθφθη από το ΕΚΑΒ, καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Σητείας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ανατάχθηκε όμως και διασβωληνωθήκε με αποτέλεσμα τώρα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα ακόμα τροχαίο που σε πολλά σημεία του θυμίζει την τραγωδία του Μπαλί.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Δέσμευση Μπορμπουδάκη για μέσα προστασίας στους αστυνομικούς