Εκλογές

Κρήτη

Ηράκλειο

Ευχαριστήριο μήνυμα Μαρίας Διακάκη

Η Μαρία Διακάκη με μήνυμα της ευχαριστεί όλους «όσοι αταλάντευτα έδωσαν την ιστορική εκλογική νίκη της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ». Ακολουθεί το ευχαριστήριο μήνυμα:

«Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τους χιλιάδες συντρόφους και τις συντρόφισσες και όλους όσοι αταλάντευτα έδωσαν την ιστορική εκλογική νίκη της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός έσπασε το εμπόριο του τρόμου και του φόβου. Η Αριστερά βρίσκεται μπροστά στις ιστορικές ευθύνες που της αναλογούν. Είμαι βέβαιη, ότι θα πετύχουμε και καλύτερες μέρες έρχονται. Από σήμερα θα βρίσκομαι με πίστη στα ιδανικά της κοινωνικής ισότητας και της αλληλεγγύης στο μετερίζι του αγώνα για να εκπληρωθούν τα όνειρα ολόκληρων γενιών». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας