Εκλογές

Κρήτη

Ηράκλειο

Ευχαριστήρια επιστολή του Μενέλαου Μποκέα

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή του Μενέλαου Μποκέα:

«Φίλες και Φίλοι,

Ολοκληρώνοντας μια δύσκολη και συνάμα συναρπαστική προεκλογική περίοδο, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν τον αγώνα που δώσαμε, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους νικητές της αναμέτρησης.

Δώσαμε ένα αγώνα κόντρα στις φωνές τους λαϊκισμού και της τρομολαγνείας. Μοναδικό μας όπλο ο ρεαλισμός, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα αλλά και η διάθεση να στρέψουμε προοδευτικά το βλέμμα μας στο μέλλον, με όραμα και αισιοδοξία.

Συμμετείχα στις ,ίσως, πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, επιθυμώντας να σηματοδοτήσω το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Πέρα και έξω από σκοπιμότητες, στενούς κομματικούς μηχανισμούς και παλαιοκομματικές αγκυλώσεις, καταφέραμε να αναδείξουμε ζητήματα που δεν περιορίζονταν σε μια στείρα τεχνική οικονομική αντιπαράθεση. Όσον αφορά στη Παράταξη μας, το αύριο είναι δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον. Τα ιστορικά κινήματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, κάνουν τους κύκλους τους. Στο νέο κύκλο που ανοίγεται πρωταγωνιστές πρέπει να είστε εσείς.

Η δημοκρατική, ανοικτή και συμμετοχική ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου είναι απαραίτητη για την κοινωνία και το αύριο της χώρας. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν υπάρχουν πρόσωπα. Υπάρχουν μόνο ιδέες και πάθος για αλλαγή. Δεν περισσεύει κανείς.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συγκινητική στήριξη, η οποία προσθέτει ευθύνες αλλά και θάρρος για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας