Εκλογές

Ευρωεκλογές

Συνάντηση Γ. Φουντουλάκη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας

Με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Φουντουλάκης. Ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματός τους μετά και την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου παιδείας.
«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, με την τροπολογία του υπουργείου παιδείας, δεν προστατεύονται πλέον από πουθενά. Είναι έρμαια των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, δυσκολεύοντας το εκπαιδευτικό τους έργο. Οι ιδιοκτήτες πλέον μπορούν να απολύουν οποιονδήποτε καθηγητή, αποδίδοντάς του μόνο το 1/3 της αποζημίωσης που εδικαιούτο. Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες αυτήν τη χώρα, χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων από εισφορές στο ΙΚΑ κ.α.», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Και κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν, ζητήματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών να ρυθμίζουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και εγώ προσωπικά, είμαι έτοιμος να ενώσω τη φωνή μου με την ΟΙΕΛΕ, απέναντι σε όλους εκείνους που κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, ισοπεδώνοντας παράλληλα και τις εργασιακές σχέσεις των καθηγητών αλλά όλων των εργαζομένων».
Παρόντες στη σημερινή συνάντηση ήταν ο Α` και ο Β` Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Νίκος Παίζης και Δημήτρης Κάζαγλης, καθώς και ο υπεύθυνος Τύπου της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος.

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να αρθεί το καθεστώς της «πατέντας» για τα εμβόλια

εμβολιασμός ηλικιωμένοι

«Η κυβέρνηση ποντάρει μονίμως στο καλύτερο σενάριο με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμη για τα χειρότερα», τόνισε για την πορεία πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης, στην ΕΡΤ1.

Είπε ειδικότερα ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, όμως «μιλούσε για πολλές δόσεις εμβολίου, 2 εκ. εμβολιασμούς το Μάρτιο και κάλυψη του 60 - 70% του πληθυσμού το καλοκαίρι και τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, μετά την αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ των εταιριών και της ΕΕ».

Επισήμανε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  να αναλάβει πρωτοβουλίες στην ΕΕ για την άρση του καθεστώτος της «πατέντας», για να γίνει εμβολιασμός για κορωνοϊό και παραγωγή κι από άλλες φαρμακοβιομηχανίες στην Ευρώπη και να χτιστεί πιο γρήγορα τείχος ανοσίας στην κοινότητα. «Εισπράξαμε μόνο ειρωνεία από την κυβέρνηση, ενώ είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που αρθρογραφούσε υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής», σχολίασε.

Μιλώντας για τη συνολικότερη πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κάποια ύφεση και ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι βελτιωμένα, τονίζοντας, όμως, ότι «είναι εύθραυστη ύφεση». Ο κ. Καλπάκης είπε πιο συγκεκριμένα ότι καθώς έχουν αρχίσει να «ανοίγουν» τομείς, όπως σχολεία και αγορά και υπάρχει κινητικότητα, «χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με μαζική συνταγογράφηση των τεστ, ιχνηλάτηση, εντοπισμό και απομόνωση των κρουσμάτων, υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε ξανά διάχυση στην κοινότητα και με δεδομένο ότι έχουμε ανησυχητικά μηνύματα για τη μετάλλαξη του ιού».

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα για την βελτίωση της κατάστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου βλέπουμε και πάλι, καθημερινά, εικόνες απίστευτου συνωστισμού, όπως και για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας».

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη - κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την πορεία του ιού - Μόλις 3 τα κρούσματα

ΚΚΕ: Η Ε.Ε εμποδίζει τις χώρες να προμηθευτούν εμβόλια