Εκλογές

Ευρωεκλογές

Παρουσιάζονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παρουσιάζονται την Παρασκευή 9 Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου χρυσή Αυγή. Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

Παρουσίαση υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής - Παρασκευή 9 Μαΐου, ξενοδοχείο “Royal Olympic”, 18:00

Καλούνται όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί να καλύψουν δημοσιογραφικά και να αναμεταδώσουν την σημερινή πολιτική εκδήλωση, όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για την οποία θα ενημερωθείτε με σχετικό δελτίο Τύπου.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου στο ξενοδοχείο "Royal Olympic" (Αθανασίου Διάκου 28-34, στάση Μέτρο Ακρόπολη) στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή.

Το ευρωψηφοδέλτιο του Λαϊκού Συνδέσμου - σε αντίθεση με το τσίρκο των μνημονιακών και συστημικών κομμάτων - απαρτίζεται από έντιμους Έλληνες, που έχουν διαπρέψει στους τομείς ενασχολήσεώς τους.

Στρατηγοί, ιατροί, καθηγητές, επιστήμονες κύρους, αλλά και Έλληνες αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές ενωμένοι συμμετέχουν στην μεγάλη πολιτική μάχη της 25ης Μαΐου.

Μία μάχη στην οποία η Χρυσή Αυγή θα θριαμβεύσει και από την έκβαση της οποίας θα κριθεί εν πολλοίς και το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Παρασκευή 9 Μαΐου, ξενοδοχείο "Royal Olympic" (Αθανασίου Διάκου 28-34, στάση Μέτρο Ακρόπολη), 18:00

Καλούνται όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί να καλύψουν δημοσιογραφικά και να αναμεταδώσουν την σημερινή πολιτική εκδήλωση, όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για την οποία θα ενημερωθείτε με σχετικό δελτίο Τύπου.

Όπως προκύπτει από την με αριθμό 8059/30-4-2014 Κ.Υ.Α. , με την οποία ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων από τους δημόσιους,  ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για τις εκλογές της 25/5/2014, όλα τα ΜΜΕ που περιγράφονται, υποχρεούνται να παραχωρήσουν τον παρακάτω χρόνο στον Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή:

1) Μια συνέντευξη ωριαίας διάρκειας, σε εθνικό δίκτυο, του Αρχηγού κ. Ν. Μιχαλολιάκου από τη ΝΕΡΙΤ , η οποία αναμεταδίδεται απευθείας στα λοιπά μέσα.

2) Μια συνέντευξη Τύπου, ωριαίας διάρκειας, στη μεσημβρινή ζώνη του Αρχηγού του κόμματος από τη ΝΕΡΙΤ, η οποία μεταδίδεται είτε απευθείας είτε μαγνητοσκοπημένα από τα λοιπά μέσα.

3) Τέσσερις τουλάχιστον συζητήσεις, ανά κανάλι, στις οποίες θα συμμετέχει εκπρόσωπος του κόμματος Λ.Σ.- Χρυσή Αυγή.

4) Την κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ  μίας προεκλογικής συγκέντρωσης ή πολιτικής εκδήλωσης που επιλέξει το κόμμα, καθώς και άλλη μιας παρόμοιας που λαμβάνει χώρα στη Β. Ελλάδα, οι οποίες αναμεταδίδονται είτε απευθείας είτε μαγνητοσκοπημένα από τα λοιπά μέσα.

5) Ένα δεκάλεπτο ανά εβδομάδα για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος.

6) Η προβολή των θέσεων του κόμματος κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων δεν πρέπει να παραβιάζει την αρχή της αναλογικής ισότητας, όπως αυτή περιγράφεται στην Απόφαση.

Πολιτική

ΕΟ ΣΥΡΙΖΑ προς Κομισιόν: Ενιαίοι κανόνες στην υποχρέωση αρνητικού τεστ πριν την αναχώρηση

κορωνοϊός

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας υποχρεωτικά αρνητικά τεστ κορωνοϊού πριν από κάθε αναχώρηση οριζόντια στα κράτη-μέλη, για την αποφυγή διασποράς του ιού και συνολικά ενιαίους κανόνες για την καθολική προστασία των ταξιδιών και των μεταφορών.

Ζητούν ακόμη να ενημερώσει η Κομισιόν για τις επόμενες ενέργειές της σχετικά με την επάρκεια εμβολίων, αλλά και για την επάρκεια επιστημονικών στοιχείων αναφορικά με τη μεταδοτικότητα του ιού από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έλενας Κουντουρά.

Ενιαίους κανόνες για την καθολική προστασία των ταξιδιών και των μεταφορών ζητούν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε ερώτησή τους προς την Κομισιόν, και τονίζουν την απόλυτη ανάγκη να καθιερωθεί σε όλη την ΕΕ η υποχρέωση αρνητικού τεστ κορονοϊού πριν από κάθε αναχώρηση, για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Την ερώτηση κατέθεσε με πρωτοβουλία της η Έλενα Κουντουρά και συνυπογράφουν ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης και οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης και Στέλιος Κούλογλου.

Οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν την έλλειψη ευρωπαϊκού συντονισμού μέχρι σήμερα και την απουσία εναρμονισμένων κανόνων που επιτείνουν το ήδη βαθύ πλήγμα στις μεταφορές και τον τουρισμό, και υπονομεύουν την ασφάλεια των ταξιδιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν ισχύει οριζόντια στα κράτη-μέλη η υποχρέωση αρνητικού τεστ πριν από την αναχώρηση, αλλά σε ορισμένες χώρες της ΕΕ ζητείται μόνο κατά την άφιξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού στους επιβάτες αλλά και στους χώρους αναμονής (αεροδρόμια κτλ.)

Προτείνοντας για μία ακόμη φορά ως αναγκαία την εναρμόνιση της υποχρέωσης αρνητικών τεστ κορονοϊού, πριν από κάθε αναχώρηση, για την ασφαλή πραγματοποίηση των ταξιδιών και των μεταφορών στην ΕΕ και τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του ιού, ανεξάρτητα με την πορεία των εμβολιασμών, οι Ευρωβουλευτές καλούν την Κομισιόν να ενημερώσει για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Επίσης ζητούν από την Κομισιόν να απαντήσει σχετικά με τις ενέργειές της ώστε να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις στην επάρκεια των εμβολίων.

Την καλούν ακόμη να διευκρινίσει εάν θεωρεί, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό, και επομένως, εάν εξετάζει να προχωρήσει τελικά σε ευρωπαϊκό πλαίσιο αμοιβαίας από τα κράτη- μέλη αναγνώρισης των εμβολιασμών, κάτι που η ίδια η Κομισιόν εξάλλου πρότεινε στις 19 Ιανουαρίου, σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Μέχρι και σήμερα, η Επιτροπή και τα κράτη μέλη δεν έχουν εναρμονίσει τις απαιτήσεις εισόδου στα κράτη εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η υγεία των πολιτών στις περιπτώσεις όπου ζητείται ο επιβάτης να κάνει το τεστ μετά την άφιξη στη χώρα προορισμού. Παράλληλα η απουσία ευρωπαϊκού συντονισμού μειώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ασφάλεια των μέσων μεταφοράς, επιβαρύνοντας έτσι τους κλάδους των μεταφορών και τουρισμού που έχουν ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία.

Δεδομένου ότι ο εμβολιασμός κατά του ιού ξεκίνησε στην ΕΕ στο τέλος του 2020, χρειάζεται η εναρμόνιση του καθεστώτος που θα ισχύει για τους εμβολιασμένους επιβάτες, με σαφή κριτήρια αναφορικά με την ασφάλεια ως προς τη μετάδοση του ιού σε τρίτους και την αμοιβαία αναγνώριση των δικαιολογητικών εμβολιασμού.

Η Επιτροπή ερωτάται:

1. Θεωρεί, με βάση τα υφιστάμενα επιστημονικά δεδομένα, ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό και άρα μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια αξιοποιώντας την αμοιβαία αναγνώριση εμβολιασμών΄(1);

2. Σκοπεύει να προτείνει ενιαίους κανόνες για όλα τα κράτη μέλη με υποχρεωτικά τεστ πριν την αναχώρηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού;

3. Ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει περαιτέρω για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην επάρκεια των εμβολίων;»

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Έλενα Κουντουρά

Δημήτρης Παπαδημούλης

Κώστας Αρβανίτης

Αλέξης Γεωργούλης

Πέτρος Κόκκαλης

Στέλιος Κούλογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα: Το 65% των γυναικών έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης

Γυμνάσια - Λύκεια: Πότε οι καθηγητές μπορούν να μην βάλουν βαθμό στο Α’ τετράμηνο

Ήξερες ότι η έκφραση "Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου" βγήκε στην Κρήτη;