Εκλογές

Ευρωεκλογές

Κρήτη

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

"Το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, με το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, με την άνοδο ακραίων αντιευρωπαϊκών, ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, με την μετατροπή τους σε χώρες όπως η Ελλάδα σε ένα ζήτημα εθνικής εσωτερικής αντιπαράθεσης, οφείλει να προβληματίσει την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, τις εθνικές κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα, τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, καθώς δεν ανέδειξαν όπως όφειλαν τα πραγματικά  κοινά ευρωπαϊκά θέματα, δεν απάντησαν στους προβληματισμούς του Ευρωπαίου Πολίτη.  

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, θα συνεχίσουν να ζητούν περαιτέρω δημοκρατική νομιμοποίηση στην ΕΕ , περισσότερη και πιο συνεκτική Ευρώπη, μακρυά από εθνικούς συμβιβασμούς που δεν προωθούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Θα συνεχίσουν να  αγωνίζονται για μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη, με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, ικανούς να ανταποκρίνονται στις οικονομικές και κοινωνικές αξιώσεις, επιφέροντας ισορροπία στην δημοσιονομική ένωση, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη, ως τον μόνο δρόμο για να μπορέσει η Ευρώπη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις".

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δεν έχει μείνει κοινωνική ομάδα η οποία να μη βιώνει απογοήτευση από τις πολιτικές Μητσοτάκη!

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αφού αφενός το κύμα ακρίβειας κάνει επιδρομή στα εισοδήματά τους, αφετέρου η κυβέρνηση από τα “κουτσουρεμένα” αναδρομικά του 11μηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, που έλαβαν, ζητά πίσω το 25 – 55% μέσω της φορολόγησης και τους εμπαίζει με το «δώρο» των 250 ευρώ, για ελάχιστους από αυτούς!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.100.000 συνταξιούχους, να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

«Να σημειωθεί ότι με με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8240/26.7.2021 κοινή ερώτησή μου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου και τη συνυπογραφή 41 ακόμα βουλευτών, είχε προταθεί η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όσο για τα 250 ευρώ, το επίδομα της επαιτείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ελάχιστο αριθμό συνταξιούχων, είναι η τρανή απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και είχε υπερψηφίσει τον Ν. 4611/2019, άρθρο 120, με τον οποίο έγινε νόμος του κράτους η 13η Σύνταξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ψίχουλα και ακολούθως την κατάργησε, στερώντας από τους συνταξιούχους εισόδημα 2,2 δις ευρώ τα έτη 2020 και 2021.

Ο κ Μητσοτάκης αφού υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των συνταξιούχων, λοιδόρησε και συκοφάντησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες προστατεύτηκαν και ενισχύθηκαν τα χαμηλά εισοδήματα, θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη, καθώς η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επιδοματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, την παρούσα στιγμή απογυμνώνεται από τις κούφιες υποσχέσεις του και καλείται να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του, που φέρνουν καθημερινά σε οικονομικό στραγγαλισμό και απόγνωση τους συνταξιούχους και τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Απόρριψη τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό - επισιτισμό

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «σταθερό υπηρέτη της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας»

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

ESPA BANNER