Εκλογές

Ευρωεκλογές

Κρήτη

Κρίτων Αρσένης: Να σπάσει το σιωπητήριο της κυβέρνησης για τα χημικά

Στην ενημέρωση των κινημάτων πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα για την επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης στοχεύει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης. Σκοπός του είναι να σπάσει το σιωπητήριο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την υπόθεση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλήρη αποσιώπηση της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας 10.000 κατοίκων της Κρήτης στο Αρκάδι, στις 23 Μαρτίου, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. 

Η προεκλογική περιοδεία του Κρίτωνα Αρσένη είχε μέχρι τώρα σταθμούς τα Κύθηρα, τα Γιάννενα, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη, την Άρτα, την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Αιτωλοακαρνανία, το Κιλκίς και θα συνεχιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε κάθε από αυτούς τους σταθμούς ενημερώνει εκτενώς τα κινήματα, τους συλλόγους εργαζομένων και τους πολίτες που συναντάει για τη δυναμική κινητοποίηση των  συμπολιτών μας στην Κρήτη. Επιδίωξη του Κρίτωνα Αρσένη είναι στο πλαίσιο της περιοδείας του να φέρει σε επαφή και να ενώσει τα πολύμορφα και δυναμικά κινήματα πολιτών που δημιουργούνται σε ολόκληρη τη χώρα ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Για το θέμα ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

“Βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι σχετικά με την καταστροφή των χημικών όπλων ανοικτά της Κρήτης. Η κυβέρνηση αποκρύπτει κάθε πληροφορία για την εξέλιξη επιχείρησης καταστροφής των χημικών όπλων και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Η απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία και αντίδραση των κατοίκων της Κρήτης αποσιωπάται από τα μεγάλα ΜΜΕ. Αυτό το επικίνδυνο και απαράδεκτο έλλειμμα διαφάνειας σε ένα κρίσιμο ζήτημα προσπαθώ να αναδείξω και να καλύψω μέσα από την περιοδεία μου σε όλη τη χώρα. Ζητώ, για ακόμα μία φορά, από την κυβέρνηση να καταθέσει όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη της επιχείρησης καταστροφής των χημικών και καλώ τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους αρμόδιους υπουργούς να χρησιμοποιήσουν, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. για να πιέσουν να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και, επιτέλους, να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία”.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης, η οποία απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία, τον τουρισμό καθώς και το ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου. Ο Κρίτων Αρσένης ήταν ο πρώτος Έλληνας ευρωβουλευτής που κατήγγειλε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησης στις 10 Ιανουαρίου. Έκτοτε, με επανειλημμένες ερωτήσεις του στην Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση, ζητά επιτακτικά ενημέρωση και άμεση δράση κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο. Όλο αυτό το διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, απαντά μόνο με ασάφειες και μισόλογα για τον πραγματικό κίνδυνο μίας μεγάλης οικολογικής καταστροφής που θα πλήξει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη.

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER