Εκλογές

Δημοτικές

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις δηλώσεις Λαμπρινού στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις δηλώσεις Λαμπρινού στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Όταν ο κ. Λαμπρινός αλλά και οι άλλοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου μιλούν για κοινωνική συνοχή εννοούν κοινωνική υποταγή των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου αλλά και αλλού προκειμένου ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί και ο κ Λαμπρινός. Επιβεβαιώνεται και από το γεγονός, ότι διάλεξε τη χθεσινή μέρα ,μια από τις 7 Κυριακές που λειτουργούν τα καταστήματα στα πλαίσια της προσπάθειας της κυβέρνησης μετά από απαίτηση του μεγάλου εμπορικού και τουριστικού κεφαλαίου για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας ενώ οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν, να περιοδεύσει στο κέντρο. Φωτογραφήθηκε, συνομίλησε, χαιρέτησε αλλά κουβέντα δεν είπε για την Κυριακή Αργία. Μάλλον γιατί συμφωνεί και επαυξάνει.

Η μικρή υποσημείωση "με σεβασμό των εργασιακών κεκτημένων και κανόνων" είναι ο γνωστός φερετζές για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργατών αλλά και των ανέργων. Η λεγόμενη ¨ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται τόσο η παράταξη του κ Λαμπρινού όσο και του κ. Κουράκη στην ίδια γραμμή με τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ αλλά και η "παραγωγική ανασυγκρότηση" του ΣΥΡΙΖΑ αφορά μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Για τους εργαζόμενους ειδικά στη ΒΙΠΕΗ όπου κυριαρχεί η ανεργία, η εκ περιτροπής και απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών μέχρι εκεί που δεν παίρνει, "η κοινωνική συνοχή για την ανάπτυξη" σημαίνει "σκύψτε κι άλλο το κεφάλι για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι μεγαλοεργοδότες". Ως εδώ! Κανένας εργάτης και καμιά εργάτρια να μην τσιμπήσει! Τα συμφέροντα των εργατών είναι στην αντίπερα όχθη με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί και εκφράζει τόσο ο κ. Λαμπρινός όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι, που όχι μόνο έχουν τη στήριξη των κομμάτων του κεφαλαίου αλλά και είναι απόλυτα εξαρτημένοι από αυτό. Τα περί "ανεξαρτησίας" έχουν πια καταντήσει γραφικά.

Οι εργάτες και οι εργάτριες ξέρουν ποιοι βρίσκονται καθημερινά στις πύλες των εργοστασίων, μέσα στους χώρους δουλειάς, ποιοί εκπροσωπούν τα συμφέροντα τους σαν τάξη: και αυτοί δεν είναι άλλοι από το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τους καλούμε λοιπόν και στην κάλπη να στηρίξουν και να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους: το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και στην Περιφέρεια.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα έργα στα Θαλασσινά και στην Οδό Κομνηνών

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα έργα στα Θαλασσινά και στην Οδό Κομνηνών

Τα  έργα ανάπλασης στην περιοχή των «Θαλασσσινών», στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αλικαρνασσού  αλλά και στην οδό Κομνηνών στον Πόρο, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των δύο έργων, τα οποία όταν  ολοκληρωθούν αναμένεται να αναβαθμίσουν ουσιωδώς τις περιοχές όπου εκτελούνται.

Στα «Θαλασσινά»  δημιουργείται ένας νέος κοινόχρηστος χώρου πρασίνου, άθλησης, αναψυχής και συνάθροισης κοινού, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή καινούργιου δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων σύμφωνα με τα σχέδια της ΔΕΥΑΗ.  Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου με τελικό ποσό σύμβασης 602.417,12 ευρώ.

Στην οδό Κομνηνών, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο, προβλέπεται η τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα αλλά παράλληλα και η διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων με χώρους στάθμευσης, φωτισμό LED, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια και καλαθάκια απορριμμάτων). Επίσης στο πλαίσιο της ανάπλασης θα φυτευτούν νέα δέντρα ενώ θα κατασκευαστούν νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, όμβριων και ακαθάρτων.

Το τελικό ποσό σύμβασης του έργου είναι  603.618,92 € και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον ρυθμό των εργασιών και στα δυο έργα και τόνισε: «Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης στα “Θαλασσινά” οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν άλλο έναν ολοκαίνουργο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης. Αλλά και στην οδό Κομνηνών η ανάπλαση ήταν απαραίτητη και θεωρούμε πώς όταν παραδοθεί ο δρόμος,  η ποιότητα ζωή των συμπολιτών της περιοχής θα αναβαθμιστεί αισθητά. Χάρη στην μεθοδική δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας, συνεχίζουμε με σημαντικά έργα σε όλη την επικράτεια του Δήμου, να αλλάζουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κούλες: "Θωρακίζεται" ο μόλος - Υπεγράφη η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης

Ηράκλειο: Που συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑΗ

Παγκρήτιο Στάδιο: Αυτοψία στις εργασίες από Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Ηρακλείου

ESPA BANNER