Εκλογές

Δημοτικές

Νομός Ηρακλείου

Δήμος Φαιστού

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήλωση Μαρίας Πετρακογιώργη για τις εκλογές

Δήλωση Επικεφαλής του Συνδυασμού Φαιστός Ενεργοί Πολίτες:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου, αλλά και όλους τους δημότες του «Δήμου Φαιστού» για τον έντιμο και αξιοπρεπή εκλογικό αγώνα που έγινε.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους της παράταξης «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που μας δίνει προβάδισμα της τάξεως του 11% από το δεύτερο.

Καλούμε όλους τους Συνδημότες μας να σταθούν δίπλα μας και στις Επαναληπτικές Εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ώστε να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε άκρη του δήμου Φαιστού,  Ενεργοί Πολίτες που δημιουργούν, που δεν συμβιβάζονται και δεν αρκούνται στα συνηθισμένα. Η συνέχεια και το όραμα μας πλήρες, σαφές, καθαρό και το Δήμο μας Πρωταγωνιστή.

Το μήνυμά μας είναι ενωτικό, είναι αυτοδιοικητικό και είναι και δεσμευτικό απέναντι στους δημότες, ότι με αγώνες και σκληρή δουλειά θα διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα του Δήμου Φαιστού.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα για την τελική νίκη.

Η Επικεφαλής του Συνδυασμού «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες»

και Δήμαρχος Φαιστού

Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη"

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο