Εκλογές

Δημοτικές

Νομός Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου

Με εκπροσώπους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ο Βασίλης Λαμπρινός

Με τους εκπροσώπους των Κέντρων δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ.ΜΕΑ), του Δήμου Ηρακλείου, συζήτησε χθες στα γραφεία της «Δύναμης Πολιτών» ο επικεφαλής της κίνησης κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ανταποκρινόμενος στην αγωνία των ίδιων και των γονέων των παιδιών, για το μέλλον τόσο των Κέντρων όσο και των εργαζόμενων σ’ αυτά, ο κ. Λαμπρινός τους διαβεβαίωσε ότι συμμερίζεται τον αγώνα τους για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και ότι η στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου αποτελεί ρητή και δημόσια εκφρασμένη δέσμευση της κίνησης, όπως έχει ήδη καταγραφεί στο πρόγραμμά της.

Σε επιστολή εξ’ άλλου που απέστειλε ήδη προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο των παραπάνω Κέντρων, ο κ. Λαμπρινός δεσμεύτηκε ότι, εφ’ όσον οι Δημότες Ηρακλείου αναθέσουν, όπως εκτιμά, τα καθήκοντα της νέας Δημοτικής Αρχής στη «Δύναμη Πολιτών», θα μεριμνήσει ώστε, σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ, να γίνουν όλες τις αναγκαίες ενέργειες και παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σημαντικότατων αυτών Κοινωνικών Δομών και τα επόμενα χρόνια.  

Διαβάστε την επιστολή του κ. Βασίλη Λαμπρινού

Αγαπητοί Κύριοι,

Όπως διαβεβαιώσαμε και προφορικά τους εκπροσώπους σας που μας επισκέφθηκαν χθες στα γραφεία μας, η «Δύναμη Πολιτών» είναι απολύτως αλληλέγγυα στον κοινό αγώνα των εργαζομένων και των γονέων για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α. Δεσμεύομαστε ότι εφ’ όσον οι Δημότες Ηρακλείου μας τιμήσουν αναθέτοντάς μας τα καθήκοντα της νέας Δημοτικής Αρχής, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, ώστε να εξασφαλισθεί έγκαιρα η ομαλή λειτουργία των Δομών για τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε έχουμε ήδη δεσμευτεί στο πρόγραμμά μας για τη στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου με κάθε δυνατό τρόπο.

Με τιμή,

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«Δύναμη Πολιτών Ηρακλείου»

 

Βασίλης Λαμπρινός.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παρουσία Πλακιωτάκη η συζήτηση για την παραχώρηση του λιμανιού - Τι ζητάει ο δήμος

Λιμάνι Ηρακλείου

Τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου αναφορικά με την επικείμενη παραχώρηση του λιμανιού σε επενδυτές, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Απριλίου, διαδικτυακά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗ Μηνά Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος,  σχετικά με όσα πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος Ηρακλείου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«1.       Την ταχύτατη ολοκλήρωση της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης.

2.         Την δέσμευση του Υπουργείου για την έγκριση της ίδρυσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο οποίο θα υπαχθούν τόσο η διαχείριση του μη παραχωρουμένου Ενετικού Λιμένα όσο και η παραχώρηση του καφέ ΜΑΡΙΝΑ, των κτιρίων του Θεατρικού Σταθμού και πρώην ΚΤΕΛ, και το πρώην Λιμενικό Περίπτερο.

3.         Την ενημέρωση του Δήμου για τα υπό αξιολόγηση επενδυτικά πακέτα που αφορούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

4.         Την διασφάλιση της προστασίας του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος καθώς και της κοινωνικής ζωής του τόπου.

5.         Την συμμετοχή του εκάστοτε Δημάρχου Ηρακλείου ή του αναπληρωτή του  στη νέα διοίκηση του Λιμανιού.

6.         Τον προσδιορισμό αντισταθμιστικών οφελών προς τον Δήμο Ηρακλείου (ενδεικτικά  ποσοστό επί του τζίρου) και

7.         Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων όλων των εργαζομένων σήμερα στο λιμάνι».

Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε εκ νέου για την μη παραχώρηση του Ενετικού Λιμένα ενώ υποσχέθηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα της σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και των λοιπών  ζητημάτων που του ετέθησαν.

Συνολικά η θέση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για την αξιοποίηση του Λιμανιού:

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο διαχρονικά με την ζωή της πόλης των 5+1 πολιτισμών, τμήμα της οποία αποτελεί.

Είναι ένα σημαντικό ελληνικό λιμάνι διεθνούς ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα όμως, είναι η σημαντικότερη εμπορική πύλη της Κρήτης και ένας κρίσιμος βραχίονας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου.

Λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία και τις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά και λόγω της δυναμικής που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το λιμάνι του Ηρακλείου, δύναται να συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, ΚΑΙβέβαια, στην ανάπτυξη της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη του λιμανιού του Ηρακλείου που είναι ενταγμένο στο «Κεντρικό δίκτυο» των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, πρέπει να αναφέρεται:

  1. στην εγγύτητα του στο μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης του Ηρακλείου, που επιβάλει την κάλυψη-εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών των πολιτών για μετακίνηση, ναυταθλητισμό, αναψυχή και ελεύθερα προσβάσιμους χώρους,
  2. στην γειτνίαση του με σημαντικά ιστορικά μνημεία, γεγονός που επιβάλει την φυσική προστασία τους, την ανάδειξη της ιστορικότητας και της σημασίας τους και την αξιοποίηση τους ως τοπικό «συμβολικό» κεφάλαιο».
  3. στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της (τακτικής) επιβατηγού ναυτιλίας, με εκσυγχρονισμό των υποδομών, βελτίωση της εξυπηρέτησης και ενίσχυση της ασφάλειας των επιβατών,
  4. στην δημιουργία-λειτουργία ενός σύγχρονου και ευμεγέθους υδατοδρομίου, που θα συνδέει το Ηράκλειο με κάθε “άκρη” της Κρήτης αλλά και με τα νησιά του Αιγαίου και τη Πελοπόννησο, με προφανή οφέλη για τον τουρισμό και τις μεταφορές,
  5. στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, με νέες ειδικές υποδομές (δημιουργία «σταθμού κρουαζιέρας») και εξωστρέφεια, για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών με έμφαση στην μεγέθυνση του οικονομικού της αντικειμένου για την πόλη και την σύνδεση της με την τοπική πρωτογενή παραγωγή και την ενδοχώρα.
  6. στην αναδιοργάνωση του εμπορευματικού λιμένα, με επέκταση των εγκαταστάσεων του, υιοθέτηση διεθνών προτύπων λειτουργίας, υψηλή αποτελεσματικότητα και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και εξάλειψη του θορύβου και της ρύπανσης,
  7. στην δημιουργία ενός σύγχρονου αλιευτικού καταφυγίου-ιχθυόσκαλας, για τις ανάγκες των επαγγελματιών αλιέων όλου του νησιού και την ανάπτυξη μιας νέας διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας στην πόλη μας,

Θεωρούμε αυτονόητο πως οτιδήποτε αναφέρεται σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας έχει ρυθμιστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Με "πρωτιά" και με τουρίστες VIP η κρουαζιέρα

Ηράκλειο: Στους φιναλίστ για το βραβείο "Κορυφαίο Λιμάνι της Ευρώπης"