Εκλογές

Δημοτικές

Νομός Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου

Γ. Μιχελογιαννάκης: «Να μου πει ο κ. Κουράκης που θα πάει η ψήφος μου»

Υπόνοιες ότι αν ψηφίσει δημοτικό σύμβουλο από τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, η ψήφος του μπορεί να καταγραφεί ως ΕΛΙΑ στον χάρτη, αφήνει με επιστολή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Μιχελογιαννάκης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:

Στον πολίτη που θα εκφραστεί όπως αναφέρεται παρακάτω, οφείλει να απαντήσει ο νυν δήμαρχος Ηρακλείου.

«Κύριε Κουράκη, έχω πειστεί για την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσω στην Περιφέρεια και στις Ευρωεκλογές του συνδυασμούς του. Όμως, όσον αφορά το Δήμο Ηρακλείου, θέλω να μου δώσετε το δικαίωμα να ψηφίσω ένα υποψήφιο του συνδυασμού σας. Τι εννοώ λέγοντας ότι θέλω να μου δώσετε το δικαίωμα να ψηφίσω έναν εκ των υποψηφίων του συνδυασμού σας ; Η ψήφος μου κ. Κουράκη θα καταγραφεί ως ΕΛΙΑ στον χάρτη αν κερδίσετε ή όχι ; Γιατί αν είναι η απάντηση είναι «ναι» τότε συμβαίνουν 3 πράγματα :

  1. Υφαρπαγή της ψήφου μου προς δική σας «χρήση».

  2. Κοροϊδία όσον αφορά το ανεξάρτητο του συνδυασμού σας.

  3. Αδικία για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκεί που δεν κατεβάζει συνδυασμό πχ. στους δήμους Φαιστού, Γόρτυνας, Βιάννου και Μινώα Πεδιάδας, ενώ έχει την πλειοψηφία του κόσμου, οι εν λόγω περιοχές δεν θα δώσουν το χρώμα του στο χάρτη, ενώ το Ηράκλειο θα δώσει.

Πρέπει λοιπόν να μου ξεκαθαρίσετε η ψήφος μου που θα πάει. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μου και δημοκρατική σας υποχρέωσή.»

Απάντησε τουλάχιστον στον πολίτη κ. Κουράκη.