Εκλογές

Δημοτικές

Νομός Ηρακλείου

Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων

Μανώλης Κοκοσάλης: «Το αύριο του δήμου μας με πράξεις»

Όλα είναι έτοιμα για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πολιτών Αυτοδιοίκηση» του υποψήφιου δημάρχου Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη, που θα γίνουν το βράδυ της Πέμπτης στις 8, στη διακλάδωση της Ενωσης Πεζών.

Ο Μανώλης Κοκοσάλης στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, αναμένεται να αναφερθεί στο πρόγραμμα του συνδυασμού, με βασικό σύνθημα « Το αύριο του δήμου μας με πράξεις», το οποίο περιέχει τους βασικούς άξονες όπου και θα στηριχθεί όλη η φιλοσοφία για την διακυβέρνηση του δήμου.

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι περιοδείες του κ. Κοκοσάλη και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Στο Αστρίτσι, επιφυλάχθηκε πολύ θερμή σε όλα τα μέλη του συνδυασμού πολιτών αυτοδιοίκηση. Ανέλυσαν τα προβλήματα τους στον υποψήφιο Δήμαρχο Μανώλη Κοκοσάλη τονίζοντας ότι χρονίζουν και παρά τις ενέργειες του τοπικού συμβουλίου δεν εισακούονται. Το εγκαταλελειμμένο γήπεδο της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ο δρόμος προς την Κάτω Βρύση , αυτό το μνημείο φυσικής ομορφιάς, και η ανάπλαση του χώρου εκεί με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον, η μη σύνδεση μεγάλου μέρους του χωριού με την αποχέτευση ήταν μόνο κάποια από τα πολλά παράπονα που ακούστηκαν. Ο Μανώλης Κοκοσάλης άκουσε με προσοχή και δεσμεύτηκε για λύσεις στο μέτρο του δυνατού με την ανάληψη της δημαρχίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο που είναι από τους πλέον ενεργούς της περιοχής. «Θα στηριχθεί και θα βοηθηθεί η δράση τους, είμαστε δίπλα στους ενεργούς πολίτες» είπε ο Μανώλης Κοκοσάλης.

Στο Αλάγνι έγινε αναφορά στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, τα οποία και δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά του υπόλοιπου δήμου. Αγροτικοί δρόμοι, άρδευση – ύδρευση, η μη ύπαρξη βιολογικού κ.α. ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν. «Το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από οποιαδήποτε παράταξη» τόνισε ο Μανώλης Κοκοσάλης «ως νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε την συνεργασία όλων των παρατάξεων για επίλυση όλων αυτών των ζητημάτων.»

Θερμή υποδοχή και στις Μελέσες με τον Μανώλη Κοκοσάλη να αναλύει διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή και το δήμο γενικότερα. «Η αναδιοργάνωση τω υπηρεσιών έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη είναι άμεση προτεραιότητα» τόνισε.

Στον ξεχασμένο από την νυν δημοτική αρχή οικισμό των Φιλισίων οι άνθρωποι περίμεναν τον Μανώλη Κοκοσάλη και του ζήτησαν με έντονο τρόπο την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους. Όσο και αν έχουν προσπαθήσει βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Στην ομιλία του Μανώλη Κοκοσάλη στις Αγιές Παρασκιές δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κακοδιαχείριση των οικονομικών του δήμου. «Η δημοτική επιχείρηση ΕΛΤΥΝΑ είχε ένα χρέος 1.600.000€ αποπληρώθηκε με τραπεζικό Δάνειο αλλά διαχειριστικός έλεγχος δεν έγινε ποτέ. Ζητήσαμε επανειλημμένα ενημέρωση αλλά ουδέποτε λάβαμε». Αλλά στάθηκε και στο καθεστώς των προσλήψεων του υπαλληλικού προσωπικού του δήμου, όπου έγιναν προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες με έντονη προεκλογική χροιά, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ανθρώπους όσο και τον ίδιο το Δήμο.

Σήμερα Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος και στελέχη του συνδυασμού επισκέπτονται στις 17:30 τους  Κουνάβους, 18:30 τα Πεζά, 19:00 τους Αστρακούς, 19:30 τη  Μυρτιά.

Απόψε  στις 23:30, ο υποψήφιος Δημαρχός, Μανώλης Κοκοσάλης θα είναι στο ΚΡΗΤΗ TV , σε κοινή συνέντευξη με όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.