Ειδήσεις

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Έλληνας Ερευνητής, κατάφερε να διασφαλίσει επαρκώς, τις Τραπεζικές συναλλαγές.

Ο Δρ. Πασχάλης Παπαγρηγορίου, είναι ιδρυτής της ΕΜΠΕΛΩΡ, εφευρέτης της microSD κάρτας που όλοι γνωρίζουμε καθώς επίσης και του Merkelphone.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο secnews.gr, αναφέρει ότι πλέον, σε μία εποχή που το διαδίκτυο εξελίσσεται με ασύλληπτους ρυθμούς, εξελίσσονται παράλληλα και οι συνήθειες των ανθρώπων. Πλέον, όπως υπογραμμίζει, ο άνθρωπος λειτουργεί ως παντογνώστης αφού μπορεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να πληροφορηθεί για γεγονότα που αφορούν όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει, ότι νέες λύσεις ασφαλείας, είναι απαραίτητες, για τη διασφάλιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις περί κλεμμένων λογαριασμών και παρακολουθήσεων της NSA.

Ο κύριος Παπαγρηγορίου, κατάφερε να εγγυηθεί ασφάλεια  σε κινητές και ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, σε κινητά συστήματα POS του εμπορίου, καθώς επίσης και στην επικοινωνία δια της φωνής και της ανταλλαγής δεδομένων.

Τα πιο πρόσφατα κακόβουλα υλικά που κυκλοφορούν, στοχεύουν στα συστήματα POS, προκειμένου να υποκλέψουν πιστωτικές κάρτες και προσωπικά στοιχεία.

Οι νέες λύσεις ασφαλείας, όπως αναφέρεται και στο secnews.gr, διατίθεται σε  κοινό σετ συστατικών στοιχείων ασφαλείας, με απροσπέλαστες μονάδες επεξεργαστών και μνήμης. Ο κύριος Παπαγρηγορίου, προσθέτει ότι «στόχος των προϊόντων του είναι να μεταφέρει λειτουργίες ασφαλείας σε αποσπώμενο ηλεκτρονικό υλικό, που είναι χωριστὲς από την βασική συσκευή του χρήστη.» Το αποσπώμενο ηλεκτρονικό υλικό, έχει το μέγεθος μίας πιστωτικής κάρτας και εγγυάται ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. 

Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη «ξεκλειδώνει» τα μυστικά αρχαίων κειμένων

τεχνητη νοημοσύνη

Η βιβλιοθήκη του αββαείου του Αγίου Γάλλου στην Ελβετία στεγάζει περίπου 160.000 τόμους νιστορικών και λογοτεχνικών χειρογράφων, που ανάγονται στον 8ο αιώνα. Πολλά εκ των οποίων έχουν γραφτεί σε γλώσσες που σπάνια μιλιούνται σήμερα- και τέτοιου είδους ιστορικά αρχεία φυλάσσονται σε βιβλιοθήκες και μοναστήρια ανά τον κόσμο. Μεγάλο μέρος τους είναι διαθέσιμο στο κοινό μέσω ψηφιακών εικόνων και τεχνολογίας, αλλά είναι πάρα πολύ και το υλικό που δεν έχει αναγνωστεί ποτέ.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιστήμονες του University of Notre Dame αναπτύσσουν ένα δίκτυο τεχνητών νευρώνων για την ανάγνωση πολύπλοκου αρχαίου χειρόγραφου κειμένου, που βασίζεται στην ανθρώπινη αντίληψη για να βελτιώσει τις δυνατότητες του αποκαλούμενου deep learning transcription.

«Έχουμε να κάνουμε με ιστορικά έγγραφα γραμμένα σε στυλ που είναι εκτός 'μόδας' εδώ και πολύ καιρό, ίσως αιώνες, και σε γλώσσες σαν τα λατινικά, που σπάνια χρησιμοποιούνται πλέον» είπε ο Βάλτερ Σάιρερ, καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Υπολογιστή του πανεπιστημίου. «Μπορείς να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες...μα αυτό που αναλάβαμε να κάνουμε είναι να αυτοματοποιήσουμε τη μεταγραφή με τρόπο που μιμείται την αντίληψη της σελίδα μέσα από τα μάτια του ειδικού αναγνώστη και παρέχει μια γρήγορη, searchable ανάγνωση του κειμένου».

Η σχετική έρευνα παρουσιάζεται στο Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence του Institute of Electrical and Electronics Engineers. Εκεί παρουσιάζεται ο συνδυασμός παραδοσιακών μεθόδων machine learning με οπτική ψυχοφυσική – μία μέθοδο μέτρησης των συνδέσεων μεταξύ φυσικών ερεθισμάτων και πνευματικών φαινομένων, όπως ο χρόνος που απαιτείται για να αναγνωρίσει ένας ειδικός αναγνώστης έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, να αξιολογήσει την ποιότητα της γραφής ή να διαπιστώσει τη χρήση κάποιων συντομογραφιών.

Η ομάδα του Σάιρερ μελέτησε ψηφιοποιημένα χειρόγραφα στα λατινικά που είχαν γραφεί τον 9ο αιώνα. Οι αναγνώστες περνούσαν τις μεταγραφές που έκαναν με το χέρι σε ειδικό λογισμικό και μετρούσαν μετά τους χρόνους αντίδρασης κατά τη μεταγραφή για να κατανοηθεί ποιες λέξεις/ χαρακτήρες/ αποσπάσματα ήταν δύσκολα ή εύκολα. Αυτά τα δεδομένα δημιούργησαν ένα δίκτυο πιο κοντινό στον ανθρώπινο τρόπο λειτουργίας, μείωσαν τα λάθη και οδήγησαν σε μια ακριβέστερη, πιο ρεαλιστική ανάγνωση του κειμένου.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να βελτιώσουν την ακρίβεια των μεταγραφών, ειδικά σε περιπτώσεις εγγράφων που είναι ημιτελή ή έχουν ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σούπερ Μάρκετ: Έλεγχος ραφιών από την οθόνη υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο

Η πρώτη στον κόσμο ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή

Κινητά τηλέφωνα: Τα δάχτυλά μας σε ρόλο... φορτιστή!