Ειδήσεις

Πολιτική

Bloomberg: Η Τρόικα είναι εξοργισμένη με την ελληνική κυβέρνηση

 

Αίφνης σε επίπεδο δηλώσεων η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και δανειστών δείχνει να ανεβαίνει. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι του ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι εξοργισμένοι με την Αθήνα».

Το πρακτορείο κάνει λόγο για «αδιέξοδο», λόγω του οποίου η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς στήριξη μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, οπότε το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας θα έχει ολοκληρωθεί.

«Η Αθήνα δεν κατάφερε να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να γεφυρώσει το χάσμα που υπήρξε στο Eurogroup σχετικά με τη χρηματοδότηση της χώρας» τονίζει το πρακτορείο.
Το πρακτορείο προειδοποιεί ότι ο χρόνος τρέχει: «Η κυβέρνηση και οι πιστωτές της πρέπει να ολοκληρώσουν την τελευταία επιθεώρηση έως τις 8 Δεκεμβρίου οπότε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους συνεδρίαση για το τελευταίο έτος» σημειώνει.

«Με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης θα ανοιχτεί ο δρόμος για συμφωνία για τη γραμμή πίστωσης που θα αντικαταστήσει το τρέχον πρόγραμμα. Η αποτυχία θα άφηνε το πλέον καταχρεωμένο κράτος της Ευρώπης χωρίς οικονομική βοήθεια, καθώς το καταστατικό του ΔΝΤ δεν επιτρέπει την εκταμίευση πόρων για διάσωση κρατών που δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τους επόμενους δώδεκα μήνες» εξηγεί το Bloomberg.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να συνεργάζονται με την τρόικα για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση», είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

 

Πολιτική

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Tο νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις συναθροίσεις

αστυνομία

Το νέο επιχειρησιακό δόγμα που θα εφαρμόζει η ελληνική αστυνομία στις συναθροίσεις ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι βασικές «γραμμές» του νέου δόγματος θα είναι η ηπιότερη διαχείριση, εκτίμηση επικινδυνότητας και αξιολόγηση τρωτότητας της κάθε συνάθροισης, η κλιμακούμενη χρήση μέσων και η χρήση δακρυγόνων με μέτρο.

Η αστυνομία θα έχει από την αρχή επικοινωνία με τον επίσημο διαχειριστή της κάθε συνάθροισης ενώ θα αξιολογεί κάθε φορά το ενδεχόμενο στην πορεία να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία θα θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και τότε μάλιστα θα υπάρχουν και κλιμακούμενες προειδοποιήσεις με ηχητικά μηνύματα.Χαρακτηριστικά, στο πρώτο μήνυμα θα αναφέρεται ότι στη συνάθροιση έχουν παρεισφρήσει ξένα άτομα με στόχο τη δημιουργία επεισοδίων.

«Συνεργαστείτε με την αστυνομία για την απομόνωσή τους και την προστασία της συνάθροισης».

Σε άλλο ηχητικό μήνυμα θα αναφέρεται: «Διεξάγονται επεισόδια και η συνάθροιση πρέπει να διαλυθεί. Παρακαλώ συνεργαστείτε με την αστυνομία».

Την ίδια ώρα, θα υπάρχει προειδοποίηση και όταν θα χρησιμοποιείται βία, συγκεκριμένα στο πρώτο ηχητικό μήνυμα θα αναφέρεται:
«Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε βία, απομακρυνθείτε άμεσα από το χώρο».

Και η τελευταία προειδοποίηση θα αναφέρει ξανά:

«Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε βία, απομακρυνθείτε άμεσα από το χώρο».

Όλα αυτά βέβαια, ξεκαθαρίζουν οι επιτελείς της Κατεχάκη, αφορούν την περίπτωση που άτομα είναι έτοιμα να προκαλέσουν επεισόδια στη συνάθροιση.

Επίσης, η ομάδα η οποία θα έχει τον πρώτο λόγο στις πορείες και τις συγκεντρώσεις θα είναι η ομάδα ΟΔΟΣ, που είδαμε να κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες.

Δείτε ΕΔΩ όλο το σχέδιο

 

Ειδήσεις σήμερα

Δένδιας για Μπάιντεν: Η ισχύς της σχέσης Ελλάδας- ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Κοτζιάς στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί η Ελλάδα έχασε θαλάσσιο έδαφος - Κριτική για τα 12 μίλια

Μητσοτάκης: H Ελλάδα γίνεται κόμβος τεχνολογίας