Ειδήσεις

Πολιτική

Χαρδούβελης: Ο προϋπολογισμός του 2015 θα εκτελεστεί ομαλά και με επιτυχία

«Ο προϋπολογισμός του 2015 θα εκτελεστεί ομαλά και με επιτυχία» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Ο προϋπολογισμός συνεχίζει τις κρίσιμες αλλαγές στην Οικονομία και το κράτος. Συνεχίζει τις ελαφρύνσεις έστω και μερίδας συμπολιτών μας. Συμβάλλει στη βελτίωση της ανάπτυξης» πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, ούτε δημιουργείται ξαφνικά. Χτίζεται μεθοδικά και με κόπο».

Όπως τόνισε «τα βήματα μας από εδώ και πέρα μπορεί να είναι πολύ πιο σταθερά. Η χώρα έχει εξελιχθεί σε μοναδικό παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Όλα αυτά δυστυχώς έχουν με πολύ μεγάλες θυσίες από την ελληνικό λαό. Αλλά σταθεροποιήσαμε την οικονομία και την χώρα. Ωστόσο, η σταθεροποίηση δεν είναι ικανή συνθήκη για την ανάπτυξη. Για αυτό δεν πρέπει να λοξοδρομήσουμε. Πρέπει να επιμείνουμε στην ενάρετη δημοσιονομική πολιτική» σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών εστίασε στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όπως διευκρίνισε πρέπει να συνεχιστούν και μετά το μνημόνιο και διερωτήθηκε αν η αντιπολίτευση μπορεί να δεσμευτεί σ΄αυτό ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, χαρακτηρίζοντας τες κλειδί για την ανάπτυξη το 2015, που θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη.

Πρόσθεσε όμως πως η σταθερότητα είναι απαραίτητη προυπόθεση για να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ανέφερε ότι είναι περισσότερο περιπλοκές από το παρελθόν, γιατί από το 2015 η Ελλάδα θα μπει σε μια νέα σχέση με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Πολιτική

Στο Υπουργείο Εργασίας ο πρωθυπουργός - Τί αναμένεται να πει

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης όσον αφορά στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό θα αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις 12μμ στο υπουργείο εργασίας λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των ηνίων του υπουργείου από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην πληγή των εκκρεμών συντάξεων που υπερβαίνουν πλέον τις 300.000.

Στο επίκεντρο των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι επίσης η στήριξη της απασχόλησης στην μετά Covid – 19 εποχή προκειμένου να μην εκτοξευτεί η ανεργία καθώς τους επόμενους μήνες θα απομακρύνεται σταδιακά η ασπίδα προστασίας που πρόσφεραν οι αναστολές συμβάσεων και τα άλλα μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.

Η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα θα στηριχθεί εν πολλοίς πολιτική στα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και ειδικά στις δράσεις κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Γενναία η νέα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Μιχάλης Καραμαλάκης: Παραμένει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος