Ειδήσεις

Πολιτική

Υποψήφιος Δήμαρχος Χερσονήσου ο κ. Γ.Σέγκος

Με το μήνυμα  ότι  όλοι έχουμε υποχρέωση με τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές μας να συμβάλλουμε στην αναζήτηση και πραγμάτωση ενός καλύτερου αύριο για όλους όπως αναφέρει σε σημαρινή  του ανακοίνωση  ο κ. . Γιάννης Σέγκος δηλώνει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Χερσονήσου.

 

 

Η ανακοίνωση

"Η πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, έχουν οδηγήσει τους θεσμούς που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό και απαξίωση. Εξετάζοντας τους λόγους και τις αιτίες που μας έφεραν σ΄ αυτή την κατάσταση, συναισθανόμενοι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί, αλλά επιζητώντας παράλληλα την βελτίωση της ζωής μας και των παιδιών μας, έχουμε υποχρέωση με τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές μας να συμβάλλουμε στην αναζήτηση και πραγμάτωση ενός καλύτερου αύριο για όλους μας.

Ως τοπικές κοινωνίες, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που σε λίγους μήνες, τον Μαϊο του 2014, θ΄ ακολουθήσουν, μας δίδεται η δυνατότητα έμπρακτα με τις επιλογές μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή και αναλογιζόμενοι την κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τόπο, δημιουργήσαμε μία ομάδα αξιόμαχων, έμπειρων αλλά και νέων συνδημοτών μας, αποβάλλοντας τις όποιες προηγούμενες ιδεολογικές ή πολιτικές αγκυλώσεις, ιδρύοντας μία δημοτική παράταξη ανοικτή, στηριζόμενη στις αξίες της δικαιοσύνης, της συλλογικότητας, της διαφάνειας και στόχο την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας. Μακριά από την οποιαδήποτε προσπάθεια καταγραφής δυνάμεων, αλλά μόνο την καταγραφή προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων δουλεύοντας για το κοινό μας συμφέρον.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ο καθένας με το δικό του τρόπο στην σύμπραξή μας συνθέτοντας και ενισχύοντας τη δύναμη της δημοτικής μας παράταξης με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και θα ενισχύσει την ευημερία του τόπου μας. Ενός τόπου γεμάτο με συγκριτικά πλεονεκτήματα που ήταν και πρέπει να ξαναγίνει πρωτοπόρος τόσο για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει, όσο και για την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας.

Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος μας, εκτιμώντας και κρατώντας ότι θετικό μέχρι τώρα έγινε, πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις για ότι μικρό ή μεγάλο απασχολεί τον τόπο μας, να συντονίσουμε, να οργανώσουμε και τελικά να δουλέψουμε όλοι μαζί για τους στόχους που βάζουμε. Πρέπει δηλαδή με γοργά βήματα να προχωρήσουμε μπροστά!!!! Δηλώνουμε παρόντες στις κοινές μας ανησυχίες και επιδιώξεις. Δηλώνουμε παρόντες στον κοινό μας αγώνα!"

Πολιτική

Δένδιας για παρενόχληση πλοίου ανοιχτά της Κρήτης: Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει

Νίκος Δένδιας

Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει από κάθε πλαίσιο λογικής, είπε κατά πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στους Ευρωπαίους ομολόγους του με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό του hailing από τουρκικό πολεμικό στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo» την προηγούμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, την ώρα που το υπό σημαία Μάλτας πλοίο έκανε επιστημονικές εργασίες εντός της οριοθετημένης ελληνοαιγυπτιακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μόλις 10 μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, ο Νίκος Δένδιας μετέφερε στους ομολόγους του τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (με βάση την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία της 6ης Αυγούστου 2020) και σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων ανατολικώς της Κρήτης!

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία, βεβαίως, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Μετά τον πατέρα "'έφυγε" και ο γιος

Ηράκλειο: Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 19χρονου

Λιμάνι Ηρακλείου: Σε έναν μήνα θα ξέρουμε τον νέο "ιδιοκτήτη"

 

ESPA BANNER